maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Realistisch Ambacht: 'Beschermingsmiddelen voor BOA’s en Zorgmedewerkers'

17 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 11 april heeft de fractie van Realistisch Ambacht vragen aan het college gesteld over beschermingsmiddelen voor onze BOA’s en Zorgmedewerkers.

De directe aanleiding daarvoor was informatie vanuit “Binnenlands Bestuur” dat de rijksoverheid, volgens minister Grapperhaus, geen verantwoordelijkheid neemt voor het verstrekken van beschermingsmiddelen aan BOA’s tegen besmetting met het Coronavirus. Deze verantwoordelijkheid zou bij gemeentes liggen.

Daarop hebben wij (Realistisch Ambacht) het college gevraagd om in navolging van de gemeente Den Helder onze BOA’s te voorzien van beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en brillen. Dit zowel voor hun eigen bescherming alsook vanuit de overweging dat het dragen van een mondkapje door een BOA een positief effect zal hebben op de bewustwording van mensen die door hen aangesproken worden dat deze crisis serieus genomen moet worden.

Daarnaast vindt Realistisch Ambacht het onacceptabel dat de rijksoverheid niet in staat blijkt om zorgmedewerkers in zorg- en verpleeginstellingen te voorzien van broodnodige beschermingsmiddelen.
We hebben het college dan ook gevraagd om te onderzoeken of deze situatie ook van toepassing is voor de zorgmedewerkers in Hendrik-Ido-Ambacht en indien dit het geval is of het college dan ervoor wil zorgen om op zo kort mogelijke tijd onze zorgmedewerkers te voorzien van de benodigde beschermingsmiddelen.

Tot op heden (16 april 2020) heeft Realistisch Ambacht nog geen reactie van het college ontvangen.

Deel dit bericht met je vrienden!