zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

HipHelpt vrijwilligers staan voor u klaar

23 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zit u alleen thuis vanwege het corona-virus? Bent u ziek? Heeft u uw handen vol aan werken in de zorg en de zorg voor de kinderen? En heeft u niemand waar u op terug kunt vallen? HipHelpt biedt ook in deze tijd hulp.

Bel naar 078 7802342 als u iemand zoekt voor:
• boodschappen doen
• medicijnen ophalen
• even een belletje zodat je ervaart dat je er niet alleen voor staat
• vervoer naar het ziekenhuis
• maaltijd of soep koken
• voedselpakket ophalen

HipHelpt is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. De klussen die HipHelpt normaal oppakt staan op een laag pitje. U kunt bellen voor een klusje, maar we bespreken dan met u wat de mogelijkheden zijn en of de klus ook uitgesteld kan worden. U kunt uw hulpvraag ook indienen via onze site: www.hipvanatotz.nl

Oproep aan alle inwoners van H.I.Ambacht
Wilt u meehelpen? Het eerste wat u kunt doen is: Kijk in je straat, appartementencomplex, op de galerij, wie er woont en biedt hulp aan. Wij weten niet wat er achter een voordeur zich afspeelt en mensen zelf weten vaak niet waar ze hulp kunnen vragen. Dus een oproep aan alle inwoners: Stop een briefje bij de buren in de bus met daarop je telefoonnummer en het aanbod om te helpen bij het boodschappen doen en andere noodzakelijke dingen.

Het tweede: meld je aan op de site nietalleen.hiphelpt.nl. Wij kunnen dan hulpvragen aan jou voorleggen en zo kun je je steentje bijdragen.

HipHelpt is aangesloten bij #nietalleen.

Wat is #Nietalleen?
Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties. De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben.

Met #Nietalleen verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

De volgende organisaties hebben zich aangesloten bij #nietalleen: Diaconaal Steunpunt, Christelijk Gereformeerde Kerken, ChristenUnie, Evangelische Omroep, Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, Kerk in Actie, Missie Nederland, Navigators, Nederlands Gereformeerde Kerken, Protestantse Kerk in Nederland, Rooms Katholieke Kerk, SGP, Stichting Agapè, Vereniging HipHelpt, Stichting Present, Schuldhulpmaatje, Tear, Tot Heil des Volks, 4e Musketier, Youth for Christ

Lees meer over:

hulp inwoners hiphelpt
Deel dit bericht met je vrienden!