zondag 1 november 2020

Alles over Ambacht

ASWH schiet weinig op met primeur in Volendam

9 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag pakte ASWH voor het eerst dit seizoen een punt op vreemde bodem. De Ambachters speelden gelijk in het Kras Stadion in Volendam, waar de beloften van FC Volendam de tegenstander waren. Na een goede eerste helft liet ASWH de gastheren na rust langszij komen (1-1). Veel had de ploeg van trainer Rogier Veenstra niet aan de primeur, omdat concurrent Scheveningen won en dus verder uitliep.

ASWH begon goed tegen Jong FC Volendam. Al binnen tien minuten opende Gilmaro van de Werp de score na een ingestudeerde hoekschop. Helaas lukte het voor rust niet om verder afstand te nemen. De kansen waren er zeker, maar met name spits Sam van de Kreeke had zijn vizier niet op scherp staan.

Daardoor kon de thuisploeg, die als zestiende moet eindigen om niet te degraderen, in de tweede helft op gelijke hoogte komen. Na een voorzet van de zijkant verlengde Mels van Driel de bal op onfortuinlijke wijze, waardoor hij zijn eigen doelman passeerde. Beide ploegen probeerden nog om een zege te forceren. Jong FC Volendam was daar nog het dichtst bij in de buurt, maar ASWH-doelman Bryan Janssen behoedde zijn team met enkele goede reddingen voor een enorme domper. Desondanks zag ASWH de kansen op lijfsbehoud in de tweede divisie slinken. Komende zaterdag spelen de Ambachters thuis tegen Jong Sparta Rotterdam.

Jong FC Volendam - ASWH 1-1 (0-1)
9. 0-1 Gilmaro van de Werp 56. Mels van Driel (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Jay Kruiver (28. Max Veerman), Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Youssef Blel; Mink Peeters (72. Victor van Montfort), Samir Ben Sallam, Darius Johnson; Dyllandro Panka, Jim Beers, Leon Maloney

ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Menno Vooges (63. Victor Stenzler), Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch (83. Ismail Yildirim), Fabian Korporaal, Mels van Driel, Nick Slotboom; Jordie van der Laan, Sam van de Kreeke (72. Lester Pires).

Bron foto: Dik Schumacher. Op de foto zet David Almeida namens ASWH de achtervolging in op Dyllandro Panka van Jong FC Volendam.

Lees meer over:

voetbal aswh
Deel dit bericht met je vrienden!