Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BBV-vrijwilliger aan het woord: Conny Leentvaar'
04mrt

BBV-vrijwilliger aan het woord: Conny Leentvaar

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Blije Borgh Vrijwilligers (kortweg BBV, voorheen UVV) zetten zich met hart en ziel in voor zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh. Ongeveer 350 vrijwilligers zijn actief op de verschillende locaties in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij organiseren en begeleiden activiteiten, bieden praktische hulp en een luisterend oor.

BBV-vrijwilliger aan het woord:
Conny Leentvaar

“Als ik bij de Blije Borgh binnenkom, word ik al blij. Het voelt hier als één grote familie”, vertelt vrijwilligster Conny Leentvaar enthousiast. Al 6 jaar verricht Conny elke woensdag en vrijdag allerlei praktische zaken op verschillende etages. Ze helpt bij het ontbijt en het aan kant maken van de huiskamer, schenkt koffie en helpt de bewoners naar het winkeltje of het restaurant om daar gezellig met elkaar koffie te drinken. Daarnaast begeleidt Conny nieuwe vrijwilligers en is zij als projectleider het aanspreekpunt voor haar collega’s.  

“Die praktische zaken horen er natuurlijk bij, maar waar het vooral om gaat is dat wij mensen extra aandacht geven. De vaste medewerkers en familieleden hebben daar vaak geen tijd voor. En vergeet niet dat veel bewoners nauwelijks of geen bezoek krijgen. Dan is het fijn om een leuk gesprek met iemand te kunnen voeren, een compliment te krijgen of te merken dat iemand aandacht speciaal voor jou heeft. Voor mij voelt het vrijwilligerswerk echt als een roeping, ik geef liefde aan de mensen en straal dat uit. En je krijgt er zoveel voor terug, daar kan geen betaalde baan tegenop”, zegt Conny.
Bent u nog aan het twijfelen over vrijwilligerswerk? Conny nodigt geïnteresseerden van harte uit om een ochtend met haar mee te draaien. “Vrijblijvend hoor, vrijwilligerswerk wordt alleen een succes als je het niet alleen voor een ander doet, maar er zelf ook plezier aan beleeft. Dus kom het gewoon zelf ervaren.” Op dit moment zijn er op alle afdelingen dringend mensen nodig. Bijvoorbeeld om te helpen bij de broodmaaltijd, van 16.00 tot 18.30 uur. “Dit tijdstip is ook goed te combineren met een baan. En al is het eventueel maar voor één keer per week, we zijn blij met alle hulp!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de BBV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.debbv.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.

Redactie: Heleen Versprille/Tekstbureau Geregeld
Foto: Cees van Meerten/FotoExpressieDeel dit bericht met je vrienden!