zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Siem is een succes bij SOL Ambacht

2 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tien jaar geleden was de ‘geboorte’ van Siem, een nieuwe tak in het Ambachtse openbare onderwijs. Het waren de driejarigen Stan, Gwen en Tygo die destijds als eerste ‘leerlingen’ werden ingeschreven. “Veel mensen dachten in het begin dat het onderwijs aan driejarigen ook echt alleen stilzitten en luisteren betekende. Maar dat is het natuurlijk niet”, vertelt juf Annemieke die al vanaf minuut één het bekende gezicht van Siem SOL Krommeweg is.  “De lessen worden echt op een speelse manier aangeboden”, gaat de gedreven juf verder. Het succes van Siem was al snel te zien, met als resultaat dat Siem ook bij SOL De Watervlinder en SOL Villa Ambacht werd uitgerold.
Behalve dat de kinderen les krijgen van een leerkracht, is er ook altijd een pedagogisch medewerkster in de groep aanwezig. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de groep. Het is pedagogisch medewerkster Yvonne van Bochove van SOL Krommeweg die heel enthousiast reageert: “De interactie op deze leeftijd is altijd zo leuk. De kinderen reageren enthousiast, je krijgt echt zoveel van ze ‘terug’”.

Ook pedagogisch medewerkster Sofi Sandifort van Siem De Watervlinder is heel enthousiast: “De kinderen vanaf drie jaar zijn themagericht op een speelse wijze aan het leren via het digibord, voorlezen, sport en spel etc”. Doordat Siem intensief samenwerkt met de scholen is de overgang naar groep 1 ook een heel klein stapje. “We gymen bijvoorbeeld al in de gymzaal en tijdens evenementen zoals de Kinderboekenweek doen wij ook mee. Ook is er een samenwerking met de logopediste”, besluit Sofi Sandifort.

De kinderen van Siem hebben ook echt het idee dat ze naar school gaan. Met een tasje op hun rug komen zij een aantal dagdelen per week over het schoolplein aanlopen. “Mijn dochter Zoéla komt elke keer weer met de leukste verhalen thuis. Je ziet dat ze gewoon geniet bij Siem”, vertelt Carola van Vught. 

Mensen die geïnteresseerd zijn geworden, kunnen altijd vrijblijvend een kijkje komen nemen. U dient dan even contact op te nemen met Nicole Marinus via telefoonnummer 078-6817144 van SOL Krommeweg, Anita Kleinjan van SOL Villa Ambacht (078-6814418) of Greta Barends van SOL De Watervlinder (078- 6818863) De groepen van Siem bestaan uit maximaal 16 kinderen en de interesse op sommige dagdelen is groot.

Lees meer over:

siem sol ambacht
Deel dit bericht met je vrienden!