dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

In memoriam: Peter Hoogstraaten

28 februari 2020 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Peter Hoogstraaten, oprichter van Ambacht.net, is op donderdag 27 februari 2020 op 54-jarige leeftijd overleden. Dit is vanmorgen bekend gemaakt via zijn eigen Facebookpagina.

Hier staat vermeld: "We zijn intens verdrietig en verslagen door het overlijden van onze lieve, intelligente, sociale, zorgzame, directe, creatieve en bijzondere Peter.
Alle mooie momenten met hem dragen wij als dierbare herinneringen met ons mee. Een man om nooit te vergeten. Informatie over het afscheid van Peter delen we later."

Peter was al geruime tijd ernstig ziek. Op zaterdag 14 december 2019 ontving hij een Koninklijke Onderschieding voor zijn verdiensten voor de Ambachtse samenleving.

Peter heeft van 1998 tot 2008 diverse websites gebouwd voor organisaties in Ambacht en deze ondergebracht onder Ambacht.net. Iedere organisatie had een eigen webadres, zoals ambacht.net/uvv, ambacht.net/frelustal, enzovoort. Dit was in een tijd dat een domeinnaam nog behoorlijk prijzig was, dus op deze manier hadden diverse organisaties gratis een eigen webadres.

In augustus 2008 droeg Peter Ambacht.net aan Hans Huisman van Avant Webdiensten, de huidige beheerder van de website.

Peter is ook tussen 2002 en 2017 bestuurslid geweest van Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana.

Verder heeft Peter ook geholpen met de volgende activiteiten:

2005-2015 Theaterhuis, jeugd theaterschool in Cascade, eerste jaren algemeen bestuurslid en daarna als voorzitter.

2009-2011 Joost&friends. Opzetten en beheren website/webshop voor zwaar zieke Joost (11 jaar) om geld in te zamelen d.m.v. reproductie van zijn eigen gemaakte schilderijen t.b.v. research naar zijn ziekte leukemie.

In december 2010 zat Peter in de organisatie van de allereerste Nieuwjaarsduik in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze is helaas niet doorgegaan vanwege negatief advies van de brandweer i.v.m. ijs op de plas. De latere organisatie heeft in 2014 dit initiatief en locatie overgenomen.

2012-2014 Algemeen bestuurslid van de Ambachtse muziekschool. Peter heeft meegeholpen om de muziekschool letterlijk en figuurlijk een plek in ons dorp te krijgen.

2012-2014 Bestuurslid Vocal Heart, Ambachts popkoor. Winnie van Dijk gaf aan: "Hij bracht ons in contact met dirigente Judith en zette met ons de koers uit voor de toekomst van Vocal Heart".

2019 Mia, Made in Ambacht, burgerinitiatief voor het organiseren van activiteiten en evenementen in ons leuke dorp.

Zie ook:

Lees meer over:

overleden Peter Hoogstraaten
Deel dit bericht met je vrienden!