zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

WOZ-waarde van appartementen onderzocht

26 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - In de media verschijnen berichten dat gemeenten mogelijk de WOZ-waarde van appartementen niet correct hebben bepaald. Dit komt door de wijze waarop de Vereniging van Eigenaars (VvE)-reserve wordt betrokken in de waardebepaling. Hierover zijn gerechtelijke uitspraken geweest.

Gemeentebelastingen en Basisinformatie Drechtsteden (GBD) voert namens uw gemeente de WOZ-waardering uit. GBD stuurt namens de gemeente alle appartementseigenaren een brief met uitleg hierover. Deze brieven ontvangen zij tussen 26 en 29 februari. Op dit moment onderzoekt de GBD de gevolgen van de uitspraken voor de WOZ-waarde.

Eigenaren van appartementen mogen voor de WOZ-waarde bezwaar indienen. GBD vraagt echter om dit nog niet te doen. Eigenaren krijgen uiterlijk 28 maart aanstaande schriftelijk bericht over de uitkomsten van het onderzoek. Dat is twee weken vóór het verschrijken van de bezwaartermijn. Deze eigenaren lezen dan de specifieke gevolgen voor de WOZ-waarde van hun appartement.

Deel dit bericht met je vrienden!