donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

VV IFC rookvrij in 2020

21 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De KNVB heeft de ambitie om in 2025 het voetbal rookvrij te hebben. Een ambitieus plan als je alle verenigingen tegen die tijd rookvrij wil hebben. Maar voor ons niet ambitieus genoeg. Wij vinden dat roken niet past bij een sportvereniging en dat roken op de club een heel slecht voorbeeld is voor met name onze jeugd.

IFC heeft de ambitie uitgesproken om in 2020 rookvrij te zijn. We kunnen het roken buiten niet verbieden, maar wij willen dat alle rokers gebruik gaan maken van de rookput, die de gemeente buiten de hekken heeft geplaatst. We zijn begin 2020 begonnen met IFC rookvrij op zaterdag tot 12:00 uur, als onze jeugd voetbalt en op de avonden dat onze jeugd traint. In het komende seizoen willen we IFC helemaal rookvrij maken.

We prijzen ons gelukkig dat we de professionele begeleiding van HI5Ambacht en Youz hebben, die inmiddels veel ervaring hebben met clubs rookvrij te maken. De reacties tot nu toe zijn erg positief. Wij hebben dan ook alle vertrouwen dat het ons als club lukt om onze ambitie waar te maken. Een mooi begin om het hele sportpark rookvrij te maken.

Lees meer over:

ifc rookvrij
Deel dit bericht met je vrienden!