dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Meester Wouter 40 jaar actief in onderwijsland

14 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Nietsvermoedend zat directeur Wouter de Roon van SOL Admiraal / SOL Krommeweg in een vergadering toen hij op slinkse wijze werd gesommeerd in de school in te gaan grijpen. Er scheen een dringende zaak te spelen waar hij snel naar toe moest gaan. Dit bleek opgezet spel te zijn en tevens het begin van zijn “ontvoering”.

Door een aantal collega’s kreeg de jubilaris de nodige versierselen omgehangen en tevens een schitterend hoedje. Als klap op de vuurpijl was er een boodschappenkarretje. Daarmee moest Wouter de Walk of Fame gaan afleggen: de route tussen SOL Krommeweg en SOL Admiraal. Deze route vormt als het ware de navelstreng tussen beide locaties.

Om de twintig meter stond een teamlid Wouter op te wachten om hem te feliciteren en een typisch Wouter-cadeautje te geven. Dit varieerde van chocolade, roze koeken, flesje(s) wijn, Pringles, nootjes, blikje bier, spekkies, etc. Onderweg hadden Wouter en zijn gevolg veel bekijks.

In het Brontheater bleek dat ook zijn vrouw Marloes en dochters Elianne en Marise in het complot zaten. Er werd natuurlijk eerst op de jubilaris geproost.

De eerste helft van zijn loopbaan bracht Wouter als leerkracht in Dordrecht door. Van meester Wouter werd het directeur Wouter van obs De Bron, dat later de naam SOL Admiraal / SOL Krommeweg kreeg. En van directeur werd het Master Wouter, na zijn goed afgeronde studie afgelopen jaar. En inmiddels al (ruim) veertig jaar werkzaam in het onderwijs. De collega’s hadden een hilarische film gemaakt en die zorgde voor heel veel herkenning en gelach. Daarna werd Wouter middels een spel verwend met een aantal mooie cadeaus, waarna het hele gezelschap nog een hapje en drankje ging doen.

Deel dit bericht met je vrienden!