dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuwe expeditie naar Kilimanjaro. Wie gaat de uitdaging aan?

3 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Van 2 tot 17 november en van 1 tot 3 december was Josephat Torner in Nederland om het werk van de Foundation onder de aandacht te brengen. Hij sprak aan de universiteit van Amsterdam tijdens een TED talk, hij was te zien bij 5 uur live van RTL4. Verder bracht hij een bezoek aan de ambassadeur van Tanzania in Den Haag en bezocht hij de kerk van Goedereede om hen te bedanken voor de steun die zij hem in het afgelopen jaar hebben gegeven. Jantina Boelaars, die in 2018 de Kilimanjaro met Josephat beklom, was bij veel van deze ontmoetingen aanwezig. En zo konden zij steeds weer opnieuw aandacht vragen voor mensen met albinisme in Oost Afrika, van wie het leven en de gezondheid bedreigd wordt.

Koffie
Op maandag 2 december bracht Josephat een bezoek aan een uniek project van de Foundation in het plaatsje Gemert in Noord-Brabant. Pieter Stadegaard, voorzitter van de Foundation en ook kili-beklimmer, heeft daar een koffiebranderij annex koffieschenkerij opgezet, waarvan de opbrengst gaat naar de Josephat Torner Foundation. De koffiebonen die worden gebrand heet Usawa coffee. Usawa betekent ‘gelijkheid’ in het Swahili. Ga naar usawa.coffee en lees het hele verhaal. Op deze site zijn de koffiebonen ook online te bestellen. Of ga een bakkie doen, als je toch in de buurt van Gemert bent.

Nieuwe expeditie in 2020
Josephat gaat opnieuw de Kilimanjaro beklimmen en is daarvoor op zoek naar mensen die mee willen. Wie vorig jaar de verhalen van de beklimming van Jantina heeft gevolgd, is misschien wel enthousiast geworden om ook eens zo’n expeditie mee te maken. Voor deze beklimming heeft de broer van Jantina zich weer aangemeld en ook Andre Boelaars, de man van Jantina, trekt de bergschoenen aan en gaat de uitdaging aan. De expeditie is van 10 tot 20 juli 2020 en meer info kun je opvragen door te mailen naar info@jtfe.org, kijk op www.opexpeditie.jouwweb.nl of bel naar Jantina 06 2029 3108

Lees meer over:

expeditie kilimanjaro josephat
Deel dit bericht met je vrienden!