woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Babbeltrucs bij twee bejaarden vrouwen

21 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Babbeltrucs bij twee bejaarden vrouwen in Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Op maandagavond 20 januari 2020 hebben er een tweetal babbeltrucs plaatsgevonden in het politie werkgebied van de Zwijndrechtse Waard.

De eerste babbeltruc heeft omstreeks 19.30 uur plaatsgevonden op het Kruisbespad in Heerjansdam. Hier kwamen twee mannen aan de deur met een verhaal over besmet/giftig water. Vervolgens betraden zij de woning en doorzochten zij de woning. Zij vroegen de 84-jarige bewoonster naar gouden sieraden, die zij gelukkig niet heeft afgegeven. Helaas is er wel geld weggenomen.

De tweede babbeltruc heeft omstreeks 20.30 uur plaatsgevonden bij een 82-jarige vrouw op de Emmastraat in Hendrik-Ido-Ambacht. Hier kwamen vermoedelijk dezelfde twee mannen aan de deur met hetzelfde verhaal als in Heerjansdam. Ook hier betraden en doorzochten zij de woning. Op het eerste gezicht lijkt hier niets weggenomen.

Getuigenoproep:
Wij hopen dat u meer informatie voor ons heeft!
Heeft u deze twee mannen gisteren, of eerder deze week, gezien op het Kruisbespad of in de Emmastraat? Zij waren actief tussen 19.15 en 20.45 uur, maar mogelijk hebben zij dus eerder een voorverkenning gedaan. Woont of werkt u in de buurt en heeft u mogelijk camerabeelden die van belang kunnen zijn? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met 0900-8844. Uw informatie anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Voorkom babbetrucs:
Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!
Iedereen kan helpen om het oplichters zo lastig mogelijk te maken. Vertel uw ouders, grootouders of oudere buren dat er regelmatig babbeltrucs plaatsvinden. En dat het helemaal niet onbeleefd is om onbekenden niet binnen te laten. Vooral als ze voelen dat er iets niet klopt. Adviseer ze om in dat geval ook direct de politie te bellen via alarmnummer 112.

Kijk voor meer tips op: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Lees meer over:

babbeltruc oudere vrouwen
Deel dit bericht met je vrienden!