woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Niet leuk, wel nodig: Wie na 1 februari grof afval laat ophalen, moet daar 20 euro voor betalen.

17 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Grof afval is een verzamelnaam voor allerlei afval dat niet met de reguliere afvalstormen (restafval, plastic, blik en drankpakken, GFT-E, papier, textiel en glas) afgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld kapotte meubels, kapot wit- en bruingoed, piepschuim, metalen en grof tuinafval.

Kringloopwinkel?
Soms worden middelen afgedankt, die door een ander best gebruikt kunnen worden. Direct, of na een reparatie. Heeft u zulke spullen, denk dan eens aan de kringloopwinkels in Ambacht.

Grof afval laten ophalen aan huis
Laat je na 1 februari 2020 uw grof afval ophalen, dan betaal je daar €20,- per keer voor. Het afleveren van grof afval aan de milieustraat blijft gratis. Daar kan het afval veel beter gescheiden worden, waardoor het beter hergebruikt kan worden. Wil je grof afval laten ophalen, maak dan een afspraak via https://www.hvcgroep.nl/zelf-regelen/grofafval-afspraak of neem tijdens werkdagen tussen 0800 en 1700 uur telefonisch contact op met HVC via 0800-0700

Zelf brengen
Je kunt grof afval gratis zelf wegbrengen naar de Milieustraat Noordpolder van onze afvalinzamelaar HVC. Die is open van maandag tot en met zaterdag van 900 tot 1630 uur. Het adres is Crezéepolderweg 9 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Aanhangwagen nodig?
Wil je grof afval zelf wegbrengen en heb je een aanhangwagen nodig? Bij HVC Groep kun je twee uur lang een aanhangwagen lenen. De aanhangers staan bij Opnieuw & Co. Zwijndrecht (078 641 7966) en DU-DO Aanhangwagens B.V. in Dordrecht (078 616 0778).

Lees meer over:

grofvuil betalen bij ophalen
Deel dit bericht met je vrienden!