woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Leerlingen planten 60 knotwilgen (en kregen 60 fruitbomen)

28 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Boomplantdag 2019 in de Jan Wissenslaan: Woensdagochtend, op de Booomplantdag 2019, plantten 60 leerlingen van groep 7/8 van SOL Villa Ambacht en De Tweestroom 60 jonge knotwilgen in de groenstrook achter hun scholen in de Jan Wissenslaan. Zij deden dit samen met wethouder Ralph Lafleur ("wethouder van de openbare ruimte en dus ook van de bomen") en medewerkers van groenaannemer GKB.

De leerlingen kregen een speciale bomenles van natuur- en milieucentrum Weizigt en een mooi boek over bomen van de wethouder voor de schoolbibliotheek.
 
De medewerkers van GKB gaven alle leerlingen als dank voor hun hulp bij het planten een fruitboom naar eigen smaak in een pot mee naar huis. Ze konden kiezen uit een appel- pruimen- of kersenboompje. Zo verdubbelde opeens het aantal bomen en is de gemeente vandaag 120 bomen rijker geworden.

Tijdens de Boomplantdag kunnen leerlingen van het basisonderwijs het belang en plezier van groen en natuur ervaren. De Boomplantdag is een jaarlijks terugkerende activiteit uit het actieplan Duurzaamheid.
Met de activiteit wordt ook invulling gegeven aan de herplantplicht van bomen in het openbaar gebied.

Fotograaf: Peter den Ouden.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!