zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

IFC Vrouwen 1 krijgt wederom deksel op de neus

25 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de wetenschap dat aansluiting bij de middenmoot van de tweede klasse B deze speelronde tegen Lyra gerealiseerd moest worden werd afgereisd naar De Lier in Het Westland. Op het mooie complex, direct naast de kassen werd om half drie afgetrapt. Het eerste kwartier golfde het spel op en neer. De eerste echte kans was er eentje voor de thuisclub na een snelle actie via de rechterkant. De voorzet werd echter prima door de Ambachtse verdediging verwerkt. Niet veel later was het echter IFC dat de score opende. Het was Charissa Jongeneel die vanaf eigen helft aan een solo begon en deze prachtige actie beëindigde met een vlammend schot die de keepster alleen maar langs heeft horen komen. En twee minuten later was het wederom een snoeihard schot van Charissa Jongeneel dat het net achter de Lyra-goalie liet bollen. Met deze comfortabele voorsprong voetbalde het opeens een stuk gemakkelijker. IFC heerste de verdere eerste helft, maar verzuimde wel om de score uit te bouwen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: een feller IFC dat druk zette waar tegenstander Lyra zich moeizaam onderuit kon voetballen. De ommekeer kwam eigenlijk na een uur spelen. Eerst moest trainer Wil Brinkhuis Milou van der Wel met een blessure naar de kant halen. Zij werd vervangen door Rhodé Matze, die net terug is van een blessure. Gaandeweg kreeg Lyra grip op de wedstrijd en na 75 minuten was het raak voor de thuisclub. Met 2-1 op het scorebord betekende dat nog een spannend slot. Het werd nog lastiger voor IFC toen ook Charissa Jongeneel met een lelijke enkelblessure van het veld moest. Toch was IFC dicht bij de verlossende derde treffer. Middenvelder Sandra Weeland stoomde op richting vijandelijk doel, maar werd wreed tegen de vlakte gewerkt.

Terwijl iedereen weet dat op het neerleggen van een doorgebroken speler een rood kaart staat, gaf de scheidsrechter slechts geel. En dus kon Lyra met elf man verder. De vrije trap ging net naast het doel. In de slotminuut was het IFC dat het deksel op de neus kreeg. In het strafschopgebied voelde een Lyra-speelster dat er contact was met een tegenstander en liet zich vallen. De scheidsrechter kende geen genade en kende een strafschop toe. Deze werd feilloos binnengeschoten en dat betekende dat IFC eigenlijk twee punten verloor op deze koude voetbalmiddag. Hartverwarmend was wel het keeperswerk van Femke Groenweg. Zij was met recht een slot op de Ambachtse deur. Je zou dus ook kunnen zeggen dat de Ambachtse goalie er voor zorgde dat IFC nog een punt mee nam naar huis. Met dezelfde inzet gaan de komende drie wedstrijden voor de winterstop zeker nog zes punten opleveren. De helft daarvan moet komende zaterdag gepakt worden als er tegen RCL wordt gespeeld.

Lees meer over:

dames ifc
Deel dit bericht met je vrienden!