zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Winnie Jansen

11 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

Een actief leven en een volle agenda zijn goed te combineren met een vrijwilligersbaan. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door Winnie Jansen. Al 5 jaar werkt zij als UVV-vrijwilliger in de Blije Borgh.
Maar daarnaast heeft zij nog tal van andere bezigheden. Winnie werkt als mannequin en is gewend aan de catwalk, regelmatig loopt zij shows voor modezaken. Ook heeft zij veel ervaring als gastvrouw in de horeca; bij bedrijven in de regio, en in de skybox van clubs als Feyenoord en Sparta. Daar ontvangt zij de gasten van sponsors en bedrijven, waar zij hen met flair van een hapje en een drankje voorziet. Winnie: “Ik kan overigens ook ingehuurd worden voor een feestje thuis. Want het is natuurlijk fijn voor een jarige of jubilaris om tijd aan de gasten te kunnen besteden en zelf ook te genieten van het feest. De ontvangst en verzorging van de gasten neem ik dan voor mijn rekening. En als mijn hulp nodig is bij de voorbereidingen, dan doe ik dat graag.”

Winnie werkt ook voor de gemeente Dordrecht als huwelijksassistente. “Ik verricht allerlei taken die bij een trouwerij komen kijken. Door dit werk kom ik op bijzondere plekken, je bent immers niet verplicht om op het stadhuis te trouwen. Bij zo’n gelegenheid is iedereen in feeststemming en piekfijn aangekleed, dat maakt het werk extra leuk”, vertelt Winnie.

Op donderdag helpt Winnie samen met haar collega-vrijwilligers tijdens de lunch in het restaurant van de Blije Borgh. “We dekken de tafels, serveren soep en warme maaltijden aan tafel en vervolgens het dessert en een kopje koffie. Na afloop ruimen we netjes op. Het is nuttig werk, ik vind het fijn om onder de mensen te zijn en doe het met veel plezier. Het is leuk om collega’s te hebben. Tussendoor maken we tijd voor een praatje of een grapje, dat hoort er ook bij. Vacatures voor vrijwilligers zijn er genoeg, er is altijd wel iets te doen wat bij jou past. Tegen mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk maar nog twijfelen, zou ik willen zeggen: kom een keertje meedraaien zodat je het zelf kunt ervaren. Gewoon doen!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 

Redactie: Heleen Versprille/Tekstbureau Geregeld
Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

Lees meer over:

vrijwilliger uvv
Deel dit bericht met je vrienden!