zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie: beperk kosten begraven

11 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De SGP-ChristenUnie heeft tijdens de begrotingsbehandeling van afgelopen donderdag een amendement ingediend om de kosten van het begraven in de gemeente niet te laten stijgen. Dit amendement is aangenomen, dit betekent dat de kosten van begraven volgend jaar niet zullen stijgen.

Op voorstel van de SGP-ChristenUnie zullen de gemeentelijke kosten voor een begrafenis volgend jaar niet stijgen.

Het voorstel (dat in de begroting stond) was voor om de tarieven met 2,6% te verhogen. De SGP-ChristenUnie gaf aan dat er is afgesproken in het coalitieakkoord dat de begraafplaats niet kostendekkend hoeft te zijn. “Begraven mag niet alleen beschikbaar zijn voor mensen met een voldoende hoog inkomen. De bijkomende kosten voor een begrafenis zijn al erg hoog. Wij vinden dat de keuze tussen een begrafenis en een crematie niet mag worden beheerst door de kosten. Daarom willen we kosten voor een begrafenis niet verder verhogen.”

Op de foto het uitvaartcentrum van de Begraafplaats Achterambacht. Foto: SGP-ChristenUnie.

Lees meer over:

SGP-Christenunie begraven
Deel dit bericht met je vrienden!