zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

ASWH knokt zich naar punt tegen De Treffers

4 november 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na een reeks mindere resultaten in de tweede divisie pakte ASWH afgelopen zaterdag weer eens een punt. Op eigen veld speelden de Ambachters gelijk tegen subtopper De Treffers (2-2). ASWH had dit resultaat vooral te danken aan de energieke tweede helft, waarin een achterstand werd weggepoetst.

Trainer Rogier Veenstra had zijn elftal op enkele plaatsen gewijzigd. Deels noodgedwongen, maar deels ook op basis van tactische keuzes. Dat pakte goed uit, hoewel ASWH halverwege wel op achterstand stond tegen de fysiek zeer sterke bezoekers. Nadat Lester Pires voor een Ambachtse voorsprong had gezorgd, kwam De Treffers binnen een kwartier zelf aan de leiding. Beide keren ging daar een standaardsituatie aan vooraf, een spelonderdeel waarin de gasten uit Groesbeek erg sterk waren. Gelukkig voor ASWH bleef het bij die twee doelpunten, zodat de ploeg na rust nog uitzicht had op een resultaat.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Nu was ASWH bovenliggend. De strijdlustige Ambachters drukten De Treffers terug en kwamen al snel op gelijke hoogte. ‘Samba Sam’ van de Kreeke krulde op prachtige wijze een vrije trap in de hoek. Daarna joeg ASWH door, maar het geluk ontbrak. Aanvoerder Jesper van den Bosch raakte bijvoorbeeld de paal en ook andere mogelijkheden op de winnende treffer kenden geen succes.

Desondanks koesterde ASWH het punt. Het na rust vertoonde spel biedt ook zeker hoop voor de komende wedstrijden, waarin de Ambachters punten moeten gaan pakken in de strijd tegen degradatie. Zaterdag wacht de eerste uitdaging, namelijk de uitwedstrijd bij GVVV in Veenendaal.

ASWH - De Treffers 2-2 (1-2)
10. 1-0 Lester Pires 14. 1-1 Lowie van Zundert 24. 1-2 Jermo Wilsterman 53. 2-2 Sam van de Kreeke
Scheidsrechter: Thom Winkel

ASWH: Michel Franken; Clarence Bijl, Josimar Lima, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Fabian Korporaal, Nick Slotboom (87. Lorenzo Braaf), Lars Bosscha; Lester Pires, Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke (68. Kenny Anderson)

De Treffers: Niels Kornelis; Jermo Wilsterman, Joris Janssen, Bryan Sirvania, Cendrino Misidjan; Bob Melis, Joey Dekkers, Boy van de Beek (57. Tjeu Langeveld); Koen Maertzdorf, Lowie van Zundert, Dilivio Hoffman (65. Bo van Essen).

Foto van Philip Schmidt: Op de foto duelleert de weer teruggekeerde David Almeida namens ASWH om de bal.

Lees meer over:

voetbal aswh
Deel dit bericht met je vrienden!