zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

20 en 21 september groot feest in De Volgerlanden

16 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De nieuwste wijk in Hendrik-Ido-Ambacht, De Volgerlanden, is 20 jaar jong. Dat wordt gevierd op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september. De wijk laat zien wat er te doen is. Niet alleen aan de eigen bewoners, maar voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze wijk.

Vrijdag 20 september
Op vrijdag vindt u een Openluchtbioscoop in het Sophiapark, midden in De Volgerlanden. Om 16:00 uur draait de animatiefilm Sing en om 20:00 uur de speelfilm Notting Hill. De toegang tot de film is gratis en er is de mogelijkheid om patat, frisdrank en popcorn te kopen. Woont u in De Volgerlanden of in de buurt? Kom gezellig naar de film.

Zaterdag 21 september
Op zaterdag bent u welkom in de grote feesttent, midden in het Sophiapark. Hier zijn gezellige activiteiten te doen, is er muziek en ontmoet u elkaar onder het genot van een drankje en lekkere broodjes. Ook zijn er in de wijk open dagen, namelijk bij de Ark, de brandweer, Yulius, Sophiastaete en het hospice. Verder kunt u meesporten in het Sophiapark met de sportverenigingen, die actief zijn in De Volgerlanden. Daarnaast loopt u met het Historisch Genootschap door de historie van de wijk of met medewerkers van Project De Volgerlanden, die vertellen over de architectuur. Wandelen met een gids kan deze dag ook in de Sophiapolder. Een treintje rijdt een rondje door de wijk.

Programma
Om 10:00 uur opent burgemeester Jan Heijkoop de feestelijke zaterdag. Tot 17:00 uur bent u van harte welkom bij alle activiteiten in De Volgerlanden. Het gehele programma is te vinden op de website www.devolgerlanden20jaar.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de wandelingen.

Foto onderschrift: Op zaterdag 21 september wordt het 20-jarig bestaan van De Volgerlanden gevierd met vele activiteiten in en rond het Sophiapark.

Lees meer over:

volgerlanden viering
Deel dit bericht met je vrienden!