dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Aftrap nieuwe seizoen Kunstcafé Drechtsteden

9 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Met ruim 40 geïnteresseerden startte Kunstcafé Drechtsteden op zaterdag 7 september het nieuwe seizoen in Cultureel Centrum Cascade. Voor het derde achtereenvolgende jaar gebeurde dat met kunstproject ‘De Verbinding’. Deelnemende kunstenaars lieten zich inspireren door een thema. Dit jaar was het thema ‘Getijden/getijdengebied’ met een dikke knipoog naar de Sophiapolder.

Isolde van Meerten, medeorganisator van Kunstcafé Drechtsteden: “Het is bijzonder om te zien wat zo’n kunstproject losmaakt bij de deelnemers. Veel kunstenaars namen deze zomer één of meerdere keren het bootje naar de Sophiapolder. Zo lieten ze zich inspireren door dit getijdengebied.”
Er waren veel kunstdisciplines aanwezig: glaskunst, schilderen, fotografie, 3D assemblage art, gedichten en verhalen. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen verhaal, wat ter plekke werd verteld door iedere kunstenaar.  De aanwezige kunstwerken gaven na de presentatie stof tot gesprekken onderling. Dit kan leiden tot inspiratie voor nieuwe kunstwerken of bijzondere samenwerkingen.

“Het kunstproject ‘De Verbinding’ van dit jaar kan nog een positief staartje krijgen. We zijn in gesprek met Stichting Ambacht Samen om te kijken hoe de gemaakte kunstwerken een plekje kunnen krijgen op de Sophiapolder”, vertelt Cees van Meerten. Meer informatie hierover volgt op een later moment .
Hou je van kunst of ben je zelf kunstenaar, professioneel of als hobby? Dan ben je iedere eerste zaterdag van de maand tussen 16:00-18:00 uur van harte welkom in Cultureel Centrum Cascade. In overleg mag je ook altijd kunstwerken van jezelf laten zien. Kom, ontmoet gelijkgestemden en laat je inspireren! We ontmoeten je graag.

Fotograaf: Cees van Meerten.

Lees meer over:

cascade kunstcafe
Deel dit bericht met je vrienden!