dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Petrakerk opnieuw in gebruik genomen

2 september 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Petrakerk is afgelopen zaterdag opnieuw in gebruik genomen. Deze kerkelijke gemeente organiseerde op deze dag ook een drukbezochte open morgen.

Tijdens een openingsmoment op zaterdagmorgen blikte de predikant terug op de afgelopen maanden. Hij gaf aan dat zijn gemeente vier maanden gebruik gemaakt heeft van een kerkgebouw in Ridderkerk. “In die vier maanden zijn er veel werkzaamheden uitgevoerd. Zo is de dakbedekking vervangen, zijn er zonnepanelen geplaatst en zijn de kozijnen opgeknapt. Binnen in de kerk zijn alle muren gestuct, is er een luchtcirculatiesysteem geïnstalleerd, zijn er nieuwe banken geplaatst en is de consistorie uitgebreid.”

De predikant wees erop dat hij het als bijzonder ervaart dat het kerkgebouw gerenoveerd is. “We hebben als gemeente weer een plaats waar we mogen samenkomen om te luisteren naar de woorden van de Heere God vanuit Zijn woord, de Bijbel. We zijn dankbaarheid verschuldigd aan God, Die ons dit alles gegeven heeft en Die de renovatie voorspoedig en zonder ongelukken heeft doen verlopen.”
Tijdens de drukbezochte open morgen bezochten honderden Ambachters het gerenoveerde kerkgebouw. De kerkdiensten worden iedere zondag gehouden om 10:00 uur en 16:30 uur en iedereen is van harte welkom.

Foto: Arjan Chevalking (links) overhandigde zijn eigengemaakte bordje met de aanvangstijden van de kerkdiensten aan dominee M.H. Schot van de Petrakerk.  Foto: Petrakerk
Kerkdiensten

Lees meer over:

petrakerk bordje
Deel dit bericht met je vrienden!