dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

IFC Vrouwen 1 gaat West verkennen

29 juli 2019 (door Josette Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Komend seizoen speelt IFC Vrouwen 1, na het prachtige kampioenschap in de Derde Klasse Zuid, in de Tweede Klasse B. De Ambachtse brigade van trainer Wil Brinkhuis is ingedeeld in regio West en treft allemaal relatief onbekende tegenstanders. Hoewel onbekend natuurlijk nooit het geval is. Een aantal verenigingen zijn al eens tegenstander geweest tijdens de Rijnmond Cup of tijdens een toernooi. Alleen Zuidland speelde al eens eerder bij IFC in de competitie. De tegenstanders ARC uit Alphen aan den Rijn, Ariston’80 uit Delft, RKAVV uit Leidschendam, Den Hoorn uit Den Hoorn, RCL Vr 2 uit Leiderdorp en Zuidland uit Zuidland kwamen elkaar vorig seizoen al tegen in de Tweede Klasse B. En deze zes clubs waren zeer aan elkaar gewaagd. Zij eindigden op plaats drie tot en met acht. Opvallend was wel de productiviteit van RKAVV en Den Hoorn met respectievelijk 78 en 72 doelpunten.

In de Tweede Klasse A speelde Jodan Boys Vrouwen 1 uit Gouda een lekker seizoen. Met 35 punten uit 20 wedstrijden kan worden gesteld dat het een zeer regelmatig spelend team is.
De vanuit de eerste klasse A gedegradeerde teams DSVP uit Pijnacker en Lyra uit De Lier zullen er op gebrand zijn om weer snel de weg omhoog zien te vinden.

FC Maense uit Rotterdam en UVS uit Leiden komen net als IFC als kampioen over uit de Derde Klasse. FC Maense heeft onlangs ook op het IFC Girls Tournament gespeeld en wist dit toernooi met overmacht te winnen. Met de versterkingen die het Rotterdamse team heeft gehaald kan wel worden gesteld dat de Rotterdamse vrouwen als titelkandidaat kunnen worden gezien. Ook UVS is een team dat voor verrassingen kan zorgen. Het team is pas een jaar samen en werd direct kampioen. En de doelstelling voor UVS is duidelijk uitgesproken: een kampioenschap.

Maasdijk is ook een promovendus. Deze club wist zich via de nacompetitie een weg naar boven te banen. In de finale tegen het sterke Driebergen moesten strafschoppen de beslissing brengen. En dat deden de dames uit Maasdijk dus beter.

Foto: Ruud van der Wel (IFC Girls Academy) - IFC Vrouwen 1

Lees meer over:

ifc vrouwen
Deel dit bericht met je vrienden!