dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Vijfjarig Jubileum HiP van A tot Z

9 juli 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT - In april 2014 werd HiPvanAtotZ opgericht. Nadat Stichting HiP al eerder in H.I.Ambacht en Zwijndrecht was opgestart is er contact gezocht met elkaar om de krachten te bundelen. Daaruit is de lokale Stichting HiPvanAtotZ ontstaan en gestart op 1 april 2014.

Hulp in Praktijk
Dit jubileum werd op zaterdag 6 juli 2019 geheel in HiP stijl gevierd. ’s Middags ontmoetten de vrijwilligers elkaar bij de Familiekerk de Nieuwe Hoop en na koffie en appeltaart gingen ze aan de slag. Er werden twee klussen opgepakt waar de vrijwilligers gezamenlijk aan de slag gingen. Bij een mevrouw in Zwijndrecht werden diverse klusjes gedaan, zoals kast koppelen en vastzetten aan de muur, lamp verhangen, nieuw stopcontact monteren, badkamerkastje verplaatsen, enz. Mevrouw kreeg twee vrijwilligers over de vloer die alle klusjes voor haar deden. Bij een gezin in Zwijndrecht werd de achtertuin door zes vrijwilligers aangepakt. Hier lag al een tijd een berg zand en de tegels stonden klaar om een groter terras aan te leggen. Ook werd er onkruid verwijderd en rommel opgeruimd. Een van de vrijwilligers had een aanhanger meegenomen, zodat alles gelijk kon worden afgevoerd.

Ontmoeting na klussen
Na afloop was er een hapje (van de bbq) en een drankje bij de familiekerk De Nieuwe Hoop aan de Reeweg in H.I.Ambacht. Hierbij sloten zich nog meer vrijwilligers aan en mensen die betrokken zijn bij HiP van A tot Z, namelijk contactpersonen van de deelnemende kerken, de coördinator van HiP landelijk en een bestuurslid van de landelijke vereniging.

Bedankt
HiP bedankt de familiekerk De Nieuwe Hoop voor hun gastvrijheid. Ook dank aan de Albert Heijn aan de Reeweg voor de korting op de boodschappen en Vleeswarengroothandel J. de Waal voor de korting op het vlees voor de bbq.
Zo kijkt HiP terug op een gezellige viering van het 5-jarig bestaan en staat zij de komende jaren weer klaar voor mensen die hulp nodig hebben.

Hulp nodig?
HiP van A tot Z biedt uitkomst wanneer hulp nodig is en u:
• zelfstandig woont
• geen vrienden, familie of kennissen hebt die u kunnen helpen
• niet voldoende geld heeft om hulp te kunnen inkopen
• eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten
Het is vaak de combinatie van factoren die een probleemsituatie veroorzaakt. Bel gerust als u twijfelt over uw eigen situatie. Ook zorgverleners kunnen namens hun cliënten een hulpvraag indienen.

Wat doen wij?
Wij brengen u in contact met vrijwilligers die bij u in de buurt wonen en graag iets voor hun medemens willen betekenen. Ze helpen u bij dagelijkse bezigheden, zoals:
• even wandelen of er met de rolstoel opuit
• samen een kopje koffie drinken
• bezoek aan een zorgloket of arts of vervoer naar het ziekenhuis
• klusjes in en om het huis, denk aan: hulp bij behangen, hulp bij computer/techniek, hulp bij dingen ophangen, hulp bij elektraklusjes, hulp bij inpakken, hulp bij loodgieter klusjes, hulp bij meubels in elkaar zetten, hulp bij opruimen/ordenen, hulp bij schoonmaken, hulp bij verven, hulp bij vloer leggen, hulp in de tuin, mankracht
• hulp bij het invullen van documenten of de administratie
• hulp bij het boodschappen doen
• ophalen van een voedselpakket
• taalondersteuning of huiswerkbegeleiding
• ondersteuning van mantelzorgers of oppas
Het gaat hierbij om hulp die door één vrijwilliger kan worden geboden. Hij of zij komt u kosteloos helpen. Wij vergoeden echter niet de (kosten van) eventueel benodigde materialen.

Contact
U kunt uw hulpvraag indienen via de website www.hipvanatotz.nl of bellen met de helpdesk van maandag tot donderdag 9.00 tot 12.00 uur, tel. 078 780 23 42.

Lees meer over:

jubileum klusjes hip
Deel dit bericht met je vrienden!