zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Zwemteam SOL Admiraal / SOL Krommeweg weer tweede van Nederland

24 juni 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor de vierde achtereenvolgende keer is het zwemteam van SOL Admiraal / SOL Krommeweg tweede van Nederland geworden. Wat een prima prestatie. En voor de vierde achtereenvolgende keer werden de Ambachtse zwemmers geklopt door de Montessorischool uit Wassenaar. Het grote verschil tussen de twee scholen is dat ze in Wassenaar echt het hele jaar door trainen op het zwemmen en bij SOL Admiraal / SOL Krommeweg is het even een leuk tussendoortje, met twee trainingsmomenten. In Zwolle deden 21 teams mee aan de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor basisscholen. Behalve het “zilveren” team uit Ambacht, had ook het tweede team van SOL Admiraal / SOL Krommeweg zich geplaatst voor deze finaledag.

Het eerste deel van de finaledag moesten de kinderen zich laten gelden op de borstcrawl. Dit was echt een nek-aan-nekrace, waarbij het om honderdsten van seconden ging. Bij het tweede deel, de rugcrawl, was de school uit Wassenaar beduidend beter. Alle zwemmers hebben een topprestatie geleverd. Sommige wedstrijdzwemmers binnen de twee Ambachtse teams hebben zeer mooie persoonlijke records gezwommen die meetellen voor hun ranglijst.

Het tweede team van SOL Admiraal / SOL Krommeweg heeft het ook prima gedaan. Zij werden zesde.

Team 1 bestond uit: Britte Lodder, Thom Veldhoen , Tygo v Lobberegt, Tess Verwijs, Ilvy Lodder en Vince vd Breejen.

Team 2 bestond uit: Jaylin vd Linden, Angel Noldus, Manou Longayroux, Marjolein Otterspeer, Naomi Mikhout en Laura Linn Sprinkhuizen

Een speciaal bedankje is er natuurlijk voor alle ouders die mee zijn gegaan, maar zeker ook voor alle opa’s en oma’s die enorm hebben genoten in Zwolle. Een extra groot bedankje gaat naar de coaches van het team. Klasse gedaan.

Lees meer over:

zwemmen krommeweg SOL Admiraal
Deel dit bericht met je vrienden!