vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

IFC heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 volledig groen te zijn

20 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Elke samenleving die streeft naar duurzaamheid, zal zich rekenschap moeten geven van de manier waarop zij haar omgeving exploiteert, ofwel het milieu gebruikt.
De ambitie van Nederland is om het tempo van milieuverbetering te verhogen om de gewenste milieukwaliteit in 2030 te realiseren.

IFC wil ook hen een leefbare, gezonde en sportieve toekomst geven

IFC wil graag een bijdrage leveren aan deze ambitie door in 2025 volledig groen zijn.

Dubbel glas
Eind 2018 heeft IFC het startsein gegeven en zijn ze invulling gaan geven aan hun ambitie. Duurzaam groen in 2025. Hun clubgebouw heeft nu dubbel glas. Een mooi begin van wat moet eindigen als een vereniging die in 2025 duurzaam groen is.

Isolatie en zonnepanelen
Nu vindt IFC dat het tijd is om te kijken waar ze op de korte termijn stappen kunnen maken. Ze hebben een externe partij gevraagd om hen te helpen. Ze willen in elk geval het clubgebouw verder isoleren en het dak geschikt maken om zonnepanelen te plaatsen.

Ledverlichting
IFC wil natuurlijk ook het elektriciteitsgebruik verminderen. De vervanging van de traditionele verlichting door ledverlichting zal een belangrijke bijdrage vormen om dit waar te maken. Ze gaan onderzoeken welke verlichting in het gebouw snel vervangen kan worden door ledverlichting.

Daarnaast willen ze de haalbaarheid onderzoeken om de veldverlichting te vervangen door moderne ledverlichting. Als dat mogelijk is zal dat een heel grote bijdrage zijn bij aan het duurzaam groen worden.

RoodZwart IFC wordt dan dankzij ieders medewerking duurzaam Groen in 2025.

Lees meer over:

groen ifc ambitie
Deel dit bericht met je vrienden!