Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rivas Zorggroep vaccineert jongeren tegen meningokokken'
09mei

Rivas Zorggroep vaccineert jongeren tegen meningokokken

REGIO DRECHTSTEDEN - Er is sinds 2015 een toename van het aantal mensen dat ziek wordt van meningokokken type W. De kans om meningokokken type W op te lopen is momenteel gelukkig klein. Om verdere toename te voorkomen, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een extra vaccinatie ingevoerd. Jongeren worden in mei en juni opgeroepen om zich te laten vaccineren om een uitbraak van meningokokkenziekte type W tegen te gaan.

Meningokokkenziekte is de verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Het is een besmettelijke bacterie die zich via hoesten, niezen en zoenen makkelijk kan verspreiden. Deze bacterie kan ernstige ziekten veroorzaken zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking. Dit zijn ernstige ziekten waar je de rest van je leven klachten aan kunt overhouden. Je kunt er zelfs dood aan gaan.

Vaccineren
RIVM is gestart met een vaccinatie om jongeren te beschermen tegen de typen A, C, W en Y van meningokokken. Met deze prik kan besmetting voorkomen worden. Door een grote groep te vaccineren, komt een ziekte minder voor en wordt iedereen beschermd tegen deze ziekte. Rivas Zorggroep verzorgt in mei en juni de vaccinaties tegen meningokokken.

Voor wie?
Jongeren die geboren zijn in 2003 of in 2005 ontvangen een oproep van RIVM om zich in mei of juni te laten vaccineren. Jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 of in 2004 hebben zich eerder kunnen laten vaccineren. Jongeren die aan deze oproep geen gehoor hebben gegeven, kunnen dit alsnog doen. Op www.rivas.nl/vaccinaties staat waar en wanneer Rivas vaccineert. Door een grote groep jongeren te vaccineren, verwacht RIVM een besmetting op grote schaal te voorkomen.

Informatie
Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan contact op via vaccinaties@rivas.nl of bel Rivas Zorglijn 0900 – 8440. Meer informatie over de vaccinatie en het vaccinatieschema zijn te vinden op www.rivas.nl/vaccinaties.Deel dit bericht met je vrienden!