woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Bianca Reijntjes

7 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

“Het leek me altijd al heel leuk om in de zorgsector te werken”, vertelt Bianca Reijntjes. “Ik had alleen geen ervaring en helaas ook niet de benodigde diploma’s om in de thuiszorg of een verzorgings- of verpleeghuis aan de slag te gaan.” Na een speurtocht op internet vond ze een vrijwilligersbaan die haar wel wat leek. Inmiddels is Bianca alweer twee jaar betrokken bij de UVV en werkt zij als projectleider van de dagbehandeling in de Blije Borgh. Dit houdt in dat zij het aanspreekpunt is voor de overige vrijwilligers op deze afdeling en de werkroosters voor hen verzorgt. Ook werkte zij een tijd mee op de afdeling. “Als betrokken projectleider van de dagbehandeling moet je minimaal een dagdeel meedraaien op de afdeling, vind ik. Maar daar is iedereen natuurlijk vrij in.  Zelf vind ik het gewoon prettig om te weten wat voor mensen er in de groep zitten en de medewerkers op de afdeling een beetje te leren kennen, je werkt immers niet voor maar mét de vaste kracht. Samen probeer je het beste uit de bezoekers te halen. Op de dagbehandeling drinken we gezellig koffie met de bezoekers, we doen spelletjes als sjoelen of geheugentraining en we eten met elkaar.

Mede dankzij de praktijkervaring die Bianca heeft opgedaan, vond ze een betaalde baan bij een andere zorginstelling. Naast deze job heeft Bianca een druk privéleven, waardoor zij heeft besloten te stoppen met haar vrijwilligerswerk. “Het wordt wat veel allemaal. Maar het was zeker geen gemakkelijke beslissing. Ik heb het hier naar mijn zin en heb lang lopen dubben of ik het vrijwilligerswerk wel op zou geven. Daarom wil ik ook graag blijven tot er een vervanger is gevonden, dan kan ik diegene nog goed op weg helpen.” Over de kwaliteiten waar haar opvolger aan zou moeten voldoen, is Bianca duidelijk. “Je moet goed kunnen luisteren, zorgzaam zijn en je kunnen inleven in anderen. Ook is het fijn als je een keer kan invallen tijdens de vakantie van collega-vrijwilligers. En het is makkelijk als je al een beetje computerervaring hebt, al is dat niet noodzakelijk. Gemiddeld kost het werk je in totaal zo’n 3 tot 5 uur per week als je een dagdeel meewerkt. Ik hoop dat er geschikte mensen reageren, het is echt leuk om te doen!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 

Redactie: Heleen Versprille / Tekstbureau Geregeld
Foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Zie ook:

Lees meer over:

vrijwilliger uvv
Deel dit bericht met je vrienden!