vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Nieuw Actieplan Lokale Economie

2 mei 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens de raad van 6 mei ontvangt burgemeester Jan Heijkoop als voorzitter van de gemeenteraad het eerste exemplaar van het nieuwe Actieplan Lokale Economie uit handen van wethouder Economie André Flach, voorzitter van de VAO Gert de Jong en voorzitter van de detailhandelsraad Leendert van Pelt.

Nieuw actieplan richt zich op samen ondernemen
Dit nieuwe actieplan, opgesteld door gemeente, Vereniging Ambachtse ondernemers (VAO) en Detailhandelsraad gaat in op vier thema's: lokaal ondernemen, duurzaam ondernemen, sociaal ondernemen en leefbaar ondernemen. Centraal in het plan staan samen ondernemen en het versterken van de collectiviteit. Acties om dit te bereiken zijn bijvoorbeeld: communiceren over lokale inkoop, meer onderling zaken doen, onderzoek naar een ondernemersfonds, kansen bieden aan Ambachters met afstand tot de arbeidsmarkt, stimuleren collectieve duurzame voorzieningen voor bedrijven zoals zonnepanelen, kartonpersen en deelfietsen, meer groen bij winkelcentra en bedrijventerreinen.  

Gemeente, VAO en detailhandelsraad willen met dit actieplan ervoor zorgen dat men in Ambacht oog heeft voor elkaar en voor de omgeving. Dat past bij Ambacht. Samen zetten zij de schouders onder de uitvoering van het actieplan en gaan voor optimale versterking van het ondernemersklimaat in Henrik-Ido-Ambacht.

Achtergrond
In 2014 werd het eerste Actieplan Lokale Economie opgesteld. Het was de basis voor nauwere samenwerking tussen gemeente en ondernemers om de lokale economie verder te helpen. Nagenoeg alle actiepunten uit dit plan zijn in de vorige collegeperiode  gerealiseerd. Met de komst van een nieuw college was het tijd voor een nieuw Actieplan.

Lees meer over:

economie actieplan locale
Deel dit bericht met je vrienden!