dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Sari van Dommele

29 april 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

UVV-vrijwilliger aan het woord: Sari van Dommele

Voor de meeste bewoners van de Blije Borgh is Sari van Dommele een vertrouwde verschijning. Het is 18 jaar geleden dat zij begon als vrijwilliger bij de UVV. Op woensdagmorgen werkt Sari op de afdeling PG (Psychogeriatrische Zorg) waar bewoners met Alzheimer, Parkinson of een vorm van dementie verblijven. “Ik start al vroeg zodat ik kan helpen bij het ontbijt. De vaste krachten hebben op dat tijdstip hun handen vol aan de zorg, dus is het fijn als er vrijwilligers zijn die wat praktische zaken op kunnen pakken. Je moet goed kunnen samenwerken met het vaste team en op elkaar kunnen vertrouwen. We proberen voor iedereen iets te doen; koffie schenken, een krantje lezen, spelletjes, gym of even buiten wandelen. Al ben je er maar gewoon, dan vinden de mensen het al fijn.”

Sari is projectleider op de afdeling PG en krijgt vaak de vraag of het leuk is om daar te werken. “Wat versta je daaronder, vraag ik dan. Want het is toch vooral zinvol en dankbaar werk. Je moet het wel aankunnen en ook stevig in je schoenen staan, je krijgt soms te maken met ongewone situaties. Daarnaast gaat het om kwetsbare mensen, het is goed om je dat te realiseren.”

Voor de afwisseling werkt Sari op vrijdag in het winkeltje in de centrale hal van de Blije Borgh. “Dat is heel leuk werk, werkelijk iedereen komt daar langs. Bewoners, bezoekers en mensen uit de Alewijnflat. Vaak komen ze niet eens om iets te kopen, maar gewoon voor een gezellig praatje. Dat is natuurlijk ook goed want het is belangrijk om met elkaar in contact te blijven.”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 
 
redactie: Heleen Versprille / Tekstbureau Geregeld
foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Lees meer over:

vrijwilliger uvv
Deel dit bericht met je vrienden!