vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Tips om autoinbraken te voorkomen

24 april 2019 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De criminaliteit in Hendrik Ido Ambacht en omgeving is een serieus probleem aan het worden. Om precies te zijn, is Hendrik Ido Ambacht het afgelopen jaar zelfs de grootste stijger op de lijst van onveilige plaatsen binnen de regio. Naast een toename van misdrijven, is het vooral de stijging op het gebied van woninginbraken en inbraken in auto’s het meest opvallend. Daarom lees je hier meer over inbraakpreventie van de auto.

Wees bewust van waar en hoe je de auto achterlaat
Veel mensen rijden ergens naartoe, parkeren de auto, sluiten deze af en vervolgen hun weg zonder na te denken of ze er alles aan gedaan hebben om een inbraak in hun voertuig te ontmoedigen. Door je bewust te zijn van hoe en waar je de auto achterlaat, ben je al goed op weg om een inbraak in je auto te voorkomen.

Maak het onaantrekkelijk
Je auto op een verlaten en donkere parkeerplaats parkeren, kostbare spullen in het zicht: het is bijna een open uitnodiging voor inbrekers. In het verlengde van het bewustzijn van hoe en waar je de auto achterlaat, is het onaantrekkelijk maken van je auto als doelwit voor inbrekers. Wil je je auto verzekeren tegen inbraak, dan kan je een autoverzekering afsluiten op Easyswitch.nl. Daarnaast zijn er beperkt casco en volledig casco verzekering die dekking bieden tegen inbraak.

Zorg er dan ook voor dat je de auto op een verlichte parkeerplaats achterlaat. Neem zoveel mogelijk van de kostbare spullen uit de auto met je mee. Vergeet ook niet om het frontje van de radio eraf te halen. Laat dit niet in de auto liggen, maar neem het mee. Wat je niet mee kan nemen, leg je uit het zicht. Door dure spullen in het zicht te laten liggen, weten inbrekers snel wat hun buit zal zijn en hoeven ze minder tijd te besteden aan het rond zoeken in de auto. En hoe minder tijd ze daar mee bezig zijn, hoe minder groot de kans is dat ze betrapt worden.

Alles draait om details
De eerder genoemde tips zijn niet de enige punten waar je op moet letten als je een inbraak in je auto probeert te voorkomen. Maak je gebruik van een navigatiesysteem of een telefoonhouder met zuignap? Zorg er dan voor dat de afdruk van de zuignap van het raam afgehaald wordt voordat je de auto verlaat. De afdruk wekt bij inbrekers namelijk de indruk dat er wel eens een navigatiesysteem in de auto kan liggen. Laat niets aan de fantasie van de inbreker over en geef openheid van zaken. Laat dan ook je dashboardkastje openstaan zodat ze direct kunnen zien dat er niets van waarde in ligt.

Heb je een kofferbak met afdekzeil, dan geldt daar hetzelfde voor: laat het afdekzeil open zodat direct zichtbaar is dat er niets van waarde ligt. De kern van het verhaal is dat het aan de buitenzijde van de auto al duidelijk moet zijn dat inbreken zonde van de tijd is. Een openbare en zichtbare parkeerplaats verhoogt de pakkans, waardoor het inbrekers afschrikt. Kortom, maak het ze niet te makkelijk! Met deze tips hopen we snel een afname van het aantal auto inbraken in Hendrik Ido Ambacht te zien.

Zie ook:

Lees meer over:

autoinbraak
Deel dit bericht met je vrienden!