woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Zwemteams van SOL Admiraal / Krommeweg plaatsen zich voor Nederlands Kampioenschap

15 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / PAPENDRECHT - Na eerdere successen tijdens de lokale schoolzwemkampioenschappen in Zwijndrecht was het afgelopen zaterdag eindelijk zover. In Papendrecht mochten de Ambachtse zwemmers gaan proberen zich te plaatsen voor de nationale eindstrijd. Dit moest dan gebeuren tijdens de Provinciale finale. De zwemploegen van SOL Admiraal / Krommeweg en hun fanatieke begeleiding waren vooraf nog even gaan trainen om de puntjes op de i te zetten. En die inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen.

Na een lange zwemmiddag/avond kon de jury alle tijden met elkaar gaan vergelijken. En was het vorig jaar dat alleen het eerste team zich had weten te plaatsen voor het NK, dit jaar was het voor beide teams van SOL Admiraal / Krommeweg raak. Als tweede en derde van de provincie Zuid-Holland kan nu al worden gesproken van een prima prestatie. Winnaar van de Provinciale finale werd een school uit Wassenaar, die de afgelopen jaren het NK steevast domineert. 

Namens SOL Admiraal / Krommeweg kwamen Britte, Kira, Thom, Tygo, Ilvy,  Vince ,Jaylin, Angel, Tess, Manou, Laura-lynn en Naomi in actie. De kinderen en begeleiding mogen heel trots zijn op de prachtige reeks wedstrijden. Alle ouders van de school, alle leerlingen en de leerkrachten zijn enorm trots op de waterratjes van SOL Admiraal / Krommeweg. Op zaterdag 22 juni is de landelijke finale. Dit NK wordt gehouden in Zwolle. Supporters zijn daar natuurlijk welkom.

Lees meer over:

zwemmen SOL Admiraal
Deel dit bericht met je vrienden!