woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Open training SV Drechtsteden goed bezocht

15 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op de vaste trainingsavond van Scheidsrechtersvereniging Drechtsteden (SVD) was het vorige week op woensdag extra druk vanwege een open training door de BVO scheidsrechters en SVD leden Marc Nagtegaal en Christiaan Bax, geassisteerd door de SVD vaste trainer Jan Tempelaar.

Op het hoofdveld van ASWH (vaste trainingslocatie van de SVD) werd allereerst door de vaste deelnemers en diverse gasten (totaal 30 man) gestart met een grondige warming-up voorzien van een korte toelichting door Marc en Jan.

Na de intensieve warming-up had Christaan een kort parcours uitgezet, waarbij diverse tempo wisselingen aan bod kwamen, kort sprintwerk, achteruit lopen, rustig dribbelen en wandelen, om dit totaal 2 x 6 keer te herhalen.

Geënt op de scheidrechtersoefeningen bij de KNVB  in Zeist lichtte Marc de daarna uitgezette oefeningen toe, ook weer gebaseerd op de diverse tempowisselingen die een scheidsrechter op het veld tegen komt en aan moet kunnen. De nodige meters werden, hard gelopen, gesprint en weer terug tot rustig wandelen, gemaakt. De afwisseling was goed doordacht en ook het nemen van de nodige rust tussendoor kwam aan bod.

Na afloop werden de heren (gast)trainers in de ASWH kantine bedankt voor hun inzet en kon genoten worden van Ajax – Juventus op groot scherm, vanzelfsprekend kon ook van gedachte gewisseld worden met Marc en Christiaan.

De SVD is een enthousiaste scheidsrechtersvereniging (niet alleen voor voetbal !) die woensdagavond bij ASWH zijn leden een grondige conditietraining geeft, een ieder is van harte welkom om eens vrijblijvend mee te trainen (start 19:45 uur).

Deel dit bericht met je vrienden!