vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Actie verkeersveiligheid SOL Admiraal

4 april 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, de politie, SOAB.nl en Toezicht & Handhaving heeft de verkeerscommissie van SOL Admiraal donderdagmorgen een ludieke actie gehouden.

Deze actie is gehouden om de ouders erop te wijzen dat de route van en naar school altijd een veilige moet zijn. “Het halen en brengen van de kinderen is vaak hectisch. Te vaak wordt de auto op een plek geparkeerd waar dat niet is toegestaan. We hebben regelmatig auto’s half op de stoep zien staan, in bochten etc.

Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties, met name voor de kinderen die lopend of op de fiets naar school komen”, aldus Anja Legerstee van SOL Admiraal. “De afgelopen week hebben we iedereen een flyer meegegeven, met daarin alle regels en tips. Ook is er voorlichting in alle groepen gehouden. En vandaag dus de ludieke actie”, gaat Anja verder. En natuurlijk was de aanwezigheid van de duidelijke zichtbaar aanwezige politie, handhavers en actievoerders voor de automobilisten een teken om zich nu wel goed aan de regels en afspraken te houden.

De actie stond onder leiding van Peter Veenbrink van SOAB, waar hij als verkeersspecialist de laatste jaren bezig is geweest met de ontwikkeling van nieuwe producten in de nationale verkeerswereld zoals gedragsacties. Wie echter denkt dat het bij deze ludieke actie blijft, komt bedrogen uit. De komende weken gaan de politie en Toezicht & Handhaving controleren of iedereen zich aan de regels gaat houden. Het uitschrijven van bekeuringen zal daarbij niet geschroomd worden.

Deel dit bericht met je vrienden!