woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

De lente komt eraan en we kunnen weer gaan genieten in het vernieuwde Jeugdspeelpark

2 april 2019 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het gezellige en educatieve Jeugdspeelpark in Hendrik-Ido-Ambacht is sinds juli vorig jaar weer geopend. Dit jeugdspeelpark bestaat voornamelijk uit een kinderboerderij en een speeltuin. Maar dit speelpark voor de jeugd aan het Rossenburgpad nummer 12 in het recreatiegebied Sandelingen is veel meer dan alleen een kinderboerderij of een gewone speeltuin.

Dit jeugdspeelpark is nu een uniek park geworden dat in allerlei vormen eigenlijk al heel lang bestaat. In 1972, dus bijna 50 jaar geleden, is het aangelegd. Maar toen was het nog niet zo mooi en uitgebreid als nu. In 2003, toen het park 31 jaar oud was, is er begonnen met een grote vernieuwing en opknapbeurt, die tweeëneenhalf jaar later, in oktober 2005 resulteerde in een voor die tijd geweldige voorziening voor jong en oud.

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kreeg echter andere plannen voor ruimte van het speelpark en daarom is er in 2016 is er begonnen met de bouw en ontwikkeling van een geheel nieuw Jeugdspeelpark in Sandelingen. Deze is ongeveer een jaar geleden, op 7 juli 2018, geopend voor het publiek.

Het Jeugdspeelpark wat er nu is, wil zich blijven vernieuwen. Vernieuwde lesprogramma's voor de scholen worden ontwikkeld, workshops voor de kinderen en allerlei nieuwe evenementen worden gepland.

Kinderen verblijven en spelen in het huidige Jeugdspeelpark met veel plezier, maar leren ook spelenderwijs over de dieren- en de plantenwereld, over de flora en de fauna. Je leert in het Jeugdspeelpark bijvoorbeeld dat een kip een ei legt, dat appels aan bomen groeien en niet zomaar uit de supermarkt komen. Maar er zijn ook heel wat verschillende dieren te zien in dit educatieve park, van konijn tot pony, van kleine dieren tot grote dieren. Je waant je bijna in Artis als je hier tussen al die dieren loopt te genieten en te ontspannen.

Jong en oud, kind zowel als volwassene. Vaders, moeders, opa's en oma's komen naar het park om te wandelen, te spelen en om van de grote hoeveelheid dieren te genieten. Ook kun je in het park, als je moe van het spelen of wandelen bent, een kopje koffie, een glas limonade of een heerlijk ijsje kopen en nuttigen.

Educatieve mogelijkheden en plezier maken gaan hand in hand op dit vernieuwde Jeugdspeelpark. Scholen komen graag op bezoek om hun natuur- en biologielessen te verlevendigen. Kortom, het speelpark van Hendrik-Ido-Ambacht voorziet in allerlei behoeftes en is een voorbeeld voor andere dorpen en steden in ons land waar ze de jeugdeducatie wat betreft flora en fauna serieus willen gaan aanpakken.

Zie ook:

Lees meer over:

sandelingen Jeugdspeelpark
Deel dit bericht met je vrienden!