dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

SOL Admiraal en SOL Krommeweg winnen schoolzwemkampioenschap 2019

21 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen woensdag was het een spannende dag voor de zwemmers van veel basisscholen. Het jaarlijkse schoolzwemkampioenschap werd wederom door zwemclub De Devel georganiseerd. Van veel scholen uit Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam hadden zich teams ingeschreven.

Het was dan ook een gezellige drukte in zwembad De Hoge Devel. Nadat alle teams hun individuele wedstrijden en de estafettewedstrijden hadden gezwommen brak een spannende tijd aan. Natuurlijk waren alle kinderen enorm benieuwd naar de uitslag van de wedstrijden. Het was voor de jury best even werk om alle tijden op te tellen en om te zetten in punten. Maar toen kwam toch het verlossende woord.

En wat bleek: het was, wederom, het eerste team van SOL Admiraal/ SOL Krommeweg uit Hendrik-Ido-Ambacht dat  boven de andere teams uitstak. De tweede plaats was weggelegd voor SOL De Watervlinder, terwijl team 2 van SOL Admiraal/SOL Krommeweg zich op de derde plaats nestelde. Tijdens de zwemkampioenschappen waren veel ouders van de scholen actief als begeleider of in de organisatie. De twee zwemteams van SOL Admiraal/ SOL Krommeweg werden begeleid door oud-leerling Asha Lobberegt die zelf in de top van Nederland zwemt. Asha gaf de jongens en meisjes nog net even de laatste belangrijke tips en aanwijzingen.

De drie kampioenen kunnen zich nu gaan opmaken voor de provinciale finale van de schoolzwemkampioenschappen 2019. De waterratten mogen op zaterdag 13 april weer aan de slag. Voor deze provinciale kampioenschappen hoeft gelukkig niet ver gereisd te worden. Er wordt in Papendrecht gezwommen. De beste teams van iedere provincie plaatsen zich voor de Landelijke finale.

Lees meer over:

kampioenschap schoolzwemmen
Deel dit bericht met je vrienden!