woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Fietsfeest op het Banckertplein

21 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op woensdagmiddag 20 maart organiseerde Rhiant een fietsfeest voor alle kinderen van het Banckertplein in de leeftijd van 5 tot 13. Huismeester Piet lodder geeft het startsein. De workshop werd gegeven door gediplomeerde Urban Sports trainers van BMX Fietsschool uit Rotterdam. De trainers leerden de kinderen op een speelse manier veilig fietsen. Plezier stond uiteraard voorop! Tegelijk leerden ze over: opstappen en afstappen, remmen, balanceren, anticiperen in het verkeer, veilig je fiets parkeren en fietsonderhoud.

Lekker bezig Banckertplein
Initiatief voor de middag kwam van woningcorporatie Rhiant en is onderdeel van een bredere campagne om de leefbaarheid rond Banckertplein te vergroten. Onder het motto: ‘Lekker bezig, Banckertplein!’ wordt elke maand één vorm van overlast aangekaart. ‘Naar aanleiding van een enquête onder bewoners vorig jaar, zijn we sinds januari hard aan de slag met zeer uiteenlopende thema’s welke door bewoners zelf op de agenda zijn gezet. Onder andere hondenpoep en zwerfvuil zijn al gepasseerd’, aldus Jan Verschoor, Wijkconsulent bij Rhiant.

Bewustzijn creëren
Grafisch vormgevingsbedrijf Djen Design uit Hendrik-Ido-Ambacht is de creatieve partij achter de campagne. ‘We geloven in een positieve aanpak. Zeg niet wat niet mag, maar leg uit waarom een andere manier handiger of beter is’, vertelt eigenaresse Janis. ‘De fietsoverlast komt vooral door verkeerd geparkeerde fietsen die de weg versperden voor mindervaliden, kinderwagens en zelfs hulpdiensten. Het fietsparcours is een vrolijke manier om bewustzijn bij kinderen te creëren. Ook komen er deze maand stimulerende borden met tips over waar en hoe je je fiets veilig kunt parkeren. Handig voor jezelf én fijn voor de buurt!’

Deel dit bericht met je vrienden!