dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

PvdA laat hun licht schijnen over plaatselijke politiek

18 maart 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Oudere mensen zonder veel spaargeld die langer in hun eigen woning willen blijven wonen kunnen voor noodzakelijke aanpassingen vaak niet meer bij een reguliere bank aankloppen voor een lening. Met een blijverslening kunnen zij deze aanpassingen wel doen en zo langer in hun huis blijven wonen.

De PvdA heeft een motie ingediend om onderzoek naar de blijverslening. Deze motie is met een grote meerderheid aangenomen, maar tot op heden is het onderzoek nog niet gestart. De PvdA vind het vreemd dat een aangenomen motie niet wordt uitgevoerd en blijft zorgen dat deze motie niet vergeten wordt.

Ondanks dat het college aangeeft dat er voldoende sociale woningen zijn pleit de PvdA al langere tijd voor meer betaalbare woningen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemeente Wassenaar in verhouding meer sociale woningen heeft dan Hendrik-Ido-Ambacht.

Babybos
Naast de geplande herplanting wil het nieuwe college nog eens 500 extra bomen planten De PvdA heeft het eerder gelanceerde idee over de aanleg van een babybos onder de aandacht van de nieuwe wethouder gebracht. Het plan is om per 15 geboren Ambachtse kinderen een boom te planten. De kersverse ouders krijgen dan bijvoorbeeld een certificaat waarbij ze kunnen zien welke boom van hun kind is.

Openbaar vervoer
Al in augustus heeft de PvdA bij de verantwoordelijk wethouder aandacht gevraagd voor de dienstregeling van de nieuwe busmaatschappij Qbuzz. Zo rijdt bijvoorbeeld lijn 192 (Arriva 92) niet meer op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur, ’s avonds, in de weekenden en in de vakanties waardoor het Jeugdspeelpark, de begraafplaats, scholen en zorgcentra slecht bereikbaar zijn. Door aanpassingen van andere routes zijn andere delen van Ambacht minder bereikbaar zonder over te stappen. Een aanwinst is lijn 392 die via de Schoof en het Waterbusplein naar Rotterdam Zuidplein rijdt.

PvdA
Zoals bekend is de PvdA niet meer vertegenwoordigd in het college van burgemeester en wethouders van Hendrik Ido Ambacht. Sinds de laatste verkiezingen heeft de PvdA één raadslid in de gemeenteraad van Ambacht. Het lijkt ons goed om van tijd tot tijd toch ons licht te laten schijnen over actuele thema's in de Ambachtse gemeentepolitiek.

Zie ook:

Lees meer over:

PvdA politiek
Deel dit bericht met je vrienden!