dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

PvdA laat hun licht schijnen over actuele thema's in Ambachtse Gemeentepolitiek.

11 maart 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het is verboden om in de Schoof te fietsen of er je fiets te parkeren. Daarom heeft de PvdA een aantal jaren geleden het plan gelanceerd voor een bewaakte fietsenstalling bij de Schoof die bemand wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij iedere gelegenheid heeft de PvdA de fietsenstalling opnieuw genoemd. Dat dit resultaat heeft blijkt dat in het collegeprogramma staat dat men een dergelijke fietsenstalling wil aanleggen bij de Schoof of het zwembad. De PvdA ziet graag dat de stalling bij de Schoof voor de opening van de Action gerealiseerd wordt.

Bomenbeleidsplan
Een jaar gelden stond het bomenbeleidsplan op de agenda en is onder druk van onder andere de toenmalige grootste oppositiepartij terug naar de tekentafel gestuurd. Na marginale aanpassingen was het tijd om het vernieuwde plan te presenteren. Tijdens de behandeling waren twee insprekers aanwezig die met veel emotie vertelden waarom zij tegen het plan waren. Eén inspreker tegen het kappen van iedere soort van bomen en groen, de andere juist vóór het kappen van de mooie platanen op de Laan van Welhorst. Grootste verrassing was dat de oppositie partij die vorig jaar zo fel tegen was, nu als collegepartij volmondig “ja” zei tegen hetzelfde (nauwelijks aangepaste) plan waardoor het automatisch is aangenomen. De PvdA heeft kritische vragen gesteld en heeft na de belofte van de wethouder dat er volgend jaar een evaluatie komt uiteindelijk ook voor gestemd.

Zwembad
Na 50 jaar krijgt Ambacht een nieuw zwembad. In november ontstonden er discussies nadat D66 en de PvdA pleitten voor openstelling van het nieuwe zwembad op zondag. Een antwoord van de wethouder was dat in de afgelopen 12 jaar niemand bij hem was geweest die vroeg of het zwembad op zondag open mocht. In aanloop naar de verkiezingen hebben alle partijen de “Kieswijzer” ingevuld. In deze “Kieswijzer” gaf alleen SGP-CU aan dat zij tegen zondag openstelling is en CDA wilde alleen het buitenbad op zondag open. Nu blijkt dat de gehele coalitie tegen zondag openstelling is. Gemeentebelangen kon zich niet meer herinneren dat zij in de “Kieswijzer” voor zondag openstelling hadden gekozen terwijl iedere partij héél veel tijd en zorg in het opstellen van de “Kieswijzer” heeft gestoken.

PvdA
Zoals bekend is de PvdA niet meer vertegenwoordigd in het college van burgemeester en wethouders van Hendrik Ido Ambacht. Sinds de laatste verkiezingen heeft de PvdA één raadslid in de gemeenteraad van Ambacht. Het lijkt ons goed om van tijd tot tijd toch ons licht te laten schijnen over actuele thema's in de Ambachtse gemeentepolitiek.

Lees meer over:

PvdA politiek de schoof
Deel dit bericht met je vrienden!