woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Hi5Ambacht vakantietopper Noordpool & Zuidpool

27 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het team van Hi5 was op dinsdag 26 februari vroeg uit de veren om alles klaar te zetten voor de vakantietopper. Het thema was deze dinsdag de Noordpool en Zuidpool. En ook al was het buiten een zonnig lenteweertje, binnen vlogen je de ijsberen, pinguïns en sneeuw om de oren. Nielson zou zeggen dat het ijskoud was, wij van Hi5 vonden het vooral heel cool.

Twee zalen in Sporthal de Ridderhal werden helemaal volgebouwd met allerlei superleuke spellen en activiteiten. Iglo’s bouwen, ijswand klimmen, bobsleeën, ijsberghoppen, ijspegelvangen, wakvissen, Olafje prikje, kajakken, Olaf knutselen en een masker maken van een pinguïn of ijsbeer. Pinguïnbuikschuiven en sleeën waren wel de spectaculairste onderdelen. Er waren kinderen die deze onderdelen eerst een beetje spannend vonden, maar na een keer proberen vond iedereen deze onderdelen heel gaaf. Hard over een mat schuiven/sleeën is natuurlijk super om te doen!

In de ochtend waren er 95 kinderen vanuit de BSO van SOL de Watervlinder, SOL Krommeweg, SOL Admiraal en SOL Villa Ambacht die er 2 uur lang er een dolle boel van maakten. Onder begeleiding van team Hi5 was het erg gezellig en waren alle kinderen heel de tijd bezig met Noord- en Zuidpoolactiviteiten. Ook was er tijd om even te relaxen en Olaf te maken en/of een masker te knutselen.

In de middag was het ook gezellig druk met zeker 75 kinderen die bij de vakantietopper langskwamen. Deze kinderen kwamen van PIT Kinderopvang, Yes! Kinderopvang en kinderen vanuit de vrij inloop.

Aan het eind van de middag, toen alle kinderen naar huis waren gegaan en alle Noord- en Zuidpoolspellen waren opgeruimd, zaten we met ons team even uit te puffen. Niet in een ijskoude omgeving, maar in het zonnetje buiten. We bespraken hoe het gegaan was en hadden het over de toffe dingen die we gezien hadden: kinderen die razendsnel vanuit een hoog wandrek naar beneden sleeden, jongens en meiden die de mooiste en grootste iglo’s bouwden, pinguïns die omver werden geschoven en ijspegels die niet altijd werden gevangen. We kwamen makkelijk tot de volgende conclusie: het was een geweldige vakantietopper.

Lees meer over:

vakantie ridderhal
Deel dit bericht met je vrienden!