Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Computer nodig voor de belastingaangifte? Kom naar de bibliotheek.'
21feb

Computer nodig voor de belastingaangifte? Kom naar de bibliotheek.

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kun je vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Maak voor de aangifte gebruik van onze gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan één van onze medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod. Kom gerust langs.

Zelf belastingaangifte doen in de bibliotheek
Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in Bibliotheek Alblasserdam. In deze vestiging is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wil je belastingaangifte doen? Meld het aan de balie. Ook als je algemene, praktische vragen hebt, staan onze bibliotheekmedewerkers klaar. Of ga zelf aan de slag tijdens één van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Het Financieel Hulphuis en Vivenz
Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Hendrik-Ido-Ambacht is dat het Financieel Hulphuis van MEE Plus. Op 2 april van 10.30 tot 19.30 uur en op 3 april van 10.30 tot 16.30 kunnen inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht – met name met lagere inkomens – op afspraak langsgaan in de bibliotheek. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 078 7508967 voor meer informatie en het maken van een afspraak. Bij Vivenz zitten sociale raadslieden klaar om iedereen te helpen met alles wat met belastingen te maken heeft. Dit gebeurt het hele jaar door. Bel 088 1237011 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Digitaal Inloopspreekuur en Klik & Tik
In Bibliotheek Alblasserdam bieden we de gratis cursus Klik & Tik aan. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema’s die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen.
Je kunt ook terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Loop gerust binnen met vragen over je mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet.
Actuele data en tijden van de cursussen vind je in onze agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Praktische informatie
Wat: Hulp bij belastingaangifte
Wanneer: Vanaf 1 maart
Waar: Bibliotheek Hendrik-Ido-Ambacht
Toegang: gratisDeel dit bericht met je vrienden!