dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Langer zelfstandig wonen met een traplift

19 februari 2019 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Meestal willen mensen zo lang mogelijk zelfstandig wonen en zo veel mogelijk meedoen in de samenleving. In sommige gevallen heeft u daar hulp bij nodig, omdat u bijvoorbeeld door leeftijd, ziekte of een beperking niet alles zelf meer kunt doen. Wanneer het steeds meer moeite kost om trappen te lopen, kan een traplift uitkomst bieden. Die zorgt dan voor extra mobiliteit. De aanschaf van een traplift is echter een kostbare zaak. Zeker wanneer u niet in aanmerking komt voor een Wmo- of pgb-vergoeding van uw gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, want dan moet u de traplift geheel zelf betalen. Een duurzaam en goedkoper alternatief voor het aanschaffen van dure hulpmiddelen, is kiezen voor hergebruik.

Tweedehands traplift
Zaken die voorheen naar het grofvuil gingen, zoals scootmobielen, tilliften en rollators, worden nu vermaakt en gerestaureerd. Waarna ze tegen een lagere prijs aangeboden worden. Ook bij woningaanpassingen, zoals een traplift, is dat mogelijk. Dat maakt de keuze voor een tweedehands traplift zo aantrekkelijk. Nieuwe innovaties bij trapliften hebben de levensduur ervan flink verlengd. Daardoor is een tweedehands traplift een veilig en betaalbaar alternatief voor een nieuw exemplaar. Dat is niet alleen interessant voor mensen met een kleinere beurs. Maar ook voor hen die, vanwege milieu-overwegingen, duurzaam prefereren boven nieuw.

Bochten geen probleem
Heeft u een trap met één of meerdere bochten? Dit model behoort tot de meest voorkomende trappen in Nederland. Of de bocht nu boven aan of elders op de trap zit, ook bij een gebruikte traplift is daar altijd de juiste oplossing voor te vinden. Met een goede voorbereiding en aangepast materiaal kan vrijwel elke trap van een veilige lift worden voorzien.

Vergoeding via WMO
Heeft u een aanpassing nodig in uw woning, zoals een traplift? Dan kunt u mogelijk een vergoeding voor uw traplift krijgen via de Wmo van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De Wmo regelt dat mensen met een beperking ondersteuning kunnen krijgen. Het kan gaan om ouderen, gehandicapten of mensen met psychische problemen. Maar ook voor een woningaanpassing kunt u een beroep doen op de Wmo. Op deze manier is het mogelijk om langer zelfstandig te wonen. Of u in aanmerking komt voor vergoeding, is onder andere afhankelijk van uw leeftijd en huidige woonsituatie.

Lees meer over:

traplift
Deel dit bericht met je vrienden!