woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Wereldgoal leidt comeback van ASWH in tegen Hoek

18 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen zaterdag hield ASWH een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Hoek, de nummer twee van de derde divisie. Lange tijd zag het daar niet naar uit. De sterke Zeeuwen, die azen op de tweede periodetitel, namen een 0-2 voorsprong. Een wereldgoal van aanvoerder Jesper van den Bosch leidde een kwartier voor tijd echter een Ambachtse comeback in, die resulteerde in een knap gelijkspel.

Hoewel ASWH zeker niet slecht voetbalde, was Hoek over de hele linie gewoon iets sterker. Dit kwam vooral tot uiting in het aantal kansen. De Ambachters kwamen vaak niet verder dan het strafschopgebied van de bezoekers, terwijl Hoek regelmatig gevaar stichtte. De Belg Rik Impens opende voor rust de score, in de tweede helft werd de marge verdubbeld door Kyle Doesburg (ex-ASWH). Daarna liet Hoek na om een derde treffer te maken.

Dat brak de Zeeuwen op, want een kwartier voor tijd joeg Jesper van den Bosch de bal vanaf 25 meter snoeihard in de kruising. Een fantastisch doelpunt, waarmee de aanvoerder van ASWH de wedstrijd op zijn kop zette. Plots was de dominantie van Hoek voorbij en was ASWH de sterkere ploeg. De Ambachters kregen ineens wel veel kansen en kwamen uiteindelijk langszij toen Lester Pires een rebound tot doelpunt promoveerde: 2-2. Als het daarna nog iets langer had geduurd, hadden de Ambachters wellicht zelfs nog gewonnen!

Zaterdag speelt ASWH opnieuw tegen een topploeg uit de afdeling, namelijk bij koploper Noordwijk.

Een mooie uitdaging!

ASWH - Hoek 2-2 (0-1)
16. Rik Impens 0-1 54. Kyle Doesburg 0-2 75. Jesper van den Bosch 1-2 83. Lester Pires 2-2
Scheidsrechter: Maarten Vos

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal, Mels van Driel (67. Sam van de Kreeke), Nick Slotboom; Ismail Yildirim, Lester Pires

Hoek: Jordi De Jonghe; Lionel Fitsch, Gert Jan van Leiden, Kim Van den Bergh, Karim Bannani (74. Thomas Van Renterghem); Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Jonathan Constansia; Ruben de Jager (80. Daniel Akindayini), Kyle Doesburg, Gianni Tiebosch (88. Sven Mbikulu)

Nieuwsgierig naar de wereldgoal van Jesper? Kijk dan eens op YouTube via ASWH TV!

Op de foto van Philip Schmidt: ASWH'er Jesper van den Bosch probeert te ontsnappen aan de defensie van Hoek.

Lees meer over:

voetbal aswh
Deel dit bericht met je vrienden!