woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Peuterspeelgroep De Tweestroom breidt uit

15 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De peuterspeelgroep van christelijk kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs is na de voorjaarsvakantie voortaan vier ochtenden per week geopend. Vanaf 6 maart kunnen ook peuters die in aanmerking komen voor Voor- en Vroegschoolse Educatie op De Tweestroom terecht.

“Met onze kindgerichte aanpak en doorgaande ontwikkellijn van 2 tot 13 jaar voorzien we duidelijk in een behoefte,” aldus Conny Valk, directeur kinderopvang & onderwijs van De Tweestroom. “Wij werken nadrukkelijk aan een goede pedagogische en veilige sfeer. Hiervoor gebruiken we de werkwijze van de Vreedzame school. Daarmee beginnen we al in de peuterspeelgroep. Ook besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op lichamelijk, sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied van de peuters. Dat gaat allemaal spelenderwijs. Onze vaste pedagogisch medewerkers zijn gecertificeerd voor de voor- en vroegschoolse educatie. Ze kijken wat nodig is om een peuter straks zo soepel mogelijk de stap naar het onderwijs te laten zetten en werken nauw samen met de leerkrachten van groep 1, 2 en 3 om het spel- en leeraanbod optimaal af te stemmen. Als één team, vanuit één pedagogische visie en aanpak doen we er alles aan om ieder kind de beste ontwikkelkansen te bieden.”

Leuk en leerzaam
De Tweestroom gebruikt in de peuterspeelgroep de methode Puk & Ko. Deze sluit goed aan bij de methode Schatkist uit groep 1. Puk is een vrolijk gekleurde handpop en vertrouwensknuffel waarmee de peuters allerlei leuke en leerzame avonturen beleven. Samen liedjes zingen, naar verhalen luisteren, bewegen, knutselen… Puk lokt reacties uit die goed zijn voor de ontwikkeling van taal. Ook is er aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden zoals aardig zijn, samen spelen en opkomen voor jezelf. “We werken aan de hand van thema’s met doelen, bijvoorbeeld ‘Knuffels’ en ‘Dit ben ik’. Dankzij de uitbreiding van drie naar vier dagen kunnen we nog meer kinderen een goede start bieden. Als VVE-locatie kunnen we peuters die dat nodig hebben extra begeleiden.”

Christelijke peuterspeelgroep De Tweestroom is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.30 tot 11.30 uur. Peuters en ouders die vrijblijvend willen kennismaken, zijn van harte welkom. Meer weten? Bel 078 – 303 00 15 of mail naar info@tweestroom-hia.nl.

Lees meer over:

peuters tweestroom
Deel dit bericht met je vrienden!