dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

ASWH onverwachts onderuit tegen Ajax amateurs

4 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH was na de jaarwisseling bezig aan een goede reeks in de derde divisie, maar daaraan kwam afgelopen zaterdag een onverwacht einde. De amateurs van Ajax bezorgden de Ambachters op sportpark Schildman de eerste nederlaag van 2019 (0-2). Daardoor liet ASWH de kans liggen om verdere aansluiting te vinden bij de middenmoot en dient de ploeg toch nog met een schuin oog omlaag te blijven kijken.

De bezoekers openden al in de derde minuut de score via Ralph Jurka en die vroege 0-1 bleek achteraf cruciaal. ASWH bouwde namelijk wel een overwicht op, maar wat de ploeg van trainer Cesco Agterberg ook probeerde, het lukte niet om het doel te vinden. Vaak was de laatste pass of voorzet net niet op maat, maar soms was er ook sprake van pure pech. Bijvoorbeeld toen Stephan Veenboer, de keeper van Ajax amateurs, op miraculeuze wijze met de voet een vrije trap van de jarige Mels van Driel uit het doel werkte.

De Amsterdammers verdedigden de voorsprong met man en macht. De klok werd hun bondgenoot, want de minuten tikten voorbij en aan de stand veranderde niets. Diep in blessuretijd, toen ASWH alle risico’s nam, counterden de gasten via Sonny Pronk naar de beslissende 0-2. Direct daarna volgde het eindsignaal.

Zaterdag krijgt ASWH de kans om zich te revancheren in de regioderby bij het sterk presterende SteDoCo uit Hoornaar.

ASWH - Ajax amateurs 0-2 (0-1)
3. 0-1 Ralph Jurka 90 (+5). 0-2 Sonny Pronk
Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Stanley Husen (73. Fabian Korporaal), Peter Verhoeve, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom (73. Sam van de Kreeke), Mels van Driel; Ismail Yildirim, Lester Pires (81. Bilal El Amrani)

Ajax amateurs: Stephan Veenboer; Jay Winter, Jake Wollgarten, Siver Abdulrahman, Roy Deken; Chavez Uitenwerf (45+2. Toer Bouwman), Ricardo Fransberg (81. Kevin Owusu Asare), Marijn Sterk; Jack van Moerkerk, Ralph Jurka (79. Sonny Pronk), Kenneth Misa-Danso.

Fotograaf: Philip Schmidt. Op de foto onderneemt Lester Pires namens ASWH een doelpoging, gehinderd door enkele Ajacieden.

Lees meer over:

voetbal aswh ajax
Deel dit bericht met je vrienden!