Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kanker bij echtgenote veranderde leven van dirigent' Peter Overduin
27jan

Kanker bij echtgenote veranderde leven van dirigent

HENDRIK-IDO-AMBACHT / DORDRECHT - Hij heeft met zijn koren al honderdduizenden euro’s bij elkaar gebracht voor het goede doel: dirigent Peter Overduin uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Met het Alblasserdamse Inspire2liveChoir heeft Overduin al concerten gegeven voor Pink Ribbon en de Daniel den Hoed. Het koor is bijna negen jaar geleden speciaal opgericht om de kankerbestrijding te ondersteunen.

“Ik liep al langer met het idee in mijn hoofd,” vertelt de Ambachtse dirigent. “Mijn vrouw Karin had toen al jaren borstkanker. Dan weet je wat chemotherapie doet en dan wil je gewoon een bijdrage leveren.”

Politieagent
In totaal heeft Overduin in de bijna 30 jaar als dirigent twintig koren onder zijn hoede gehad, soms wel zeven tegelijk. En dat naast zijn gewone werk als politieagent. Een leven zonder muziek is voor hem dan ook ondenkbaar. 

Bron: RTV Rijnmond.

Update: Optreden in Holland's Got Talent: 'Alles is ontploft'

Het optreden van Inspire2Live uit Alblasserdam zaterdag in Holland's Got Talent heeft het koor geen windeieren gelegd.

Dirigent Peter Overduin uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft al meerdere nieuwe leden kunnen bijschrijven en er staan nieuwe optredens buiten de regio gepland. "Alles is ontploft", zegt de dirigent na het opvallende optreden.

"Er stonden twintig dames in koorkleding op het podium, veertig bassen en tenoren op het balkon en er zaten nog tachtig dames achter de jury links en rechts van de alten en sopranen. Die zijn om en om gaan staan. Dat was natuurlijk de ene verrassing na de andere."

Dirigent Peter Overduin uit Hendrik-Ido-Ambacht gaf zaterdagavond met zijn Inspire2Live Choir een bijzondere, emotionele auditie in het RTL-programma. Alle vier de juryleden stemden het Alblasserdamse koor met een staand applaus door naar de volgende ronde.

Peter legde vooraf uit waar de naam van zijn koor vandaan komt. "Een koor dat uitsluitend zingt voor kankerbestrijding." De dirigent verloor in december 2017 zijn vrouw Karin aan uitgezaaide borstkanker.

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!