Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sneeuw zorgt voorlopig voor weinig hinder'
22jan

Sneeuw zorgt voorlopig voor weinig hinder

DRECHTSTEDEN - Het is je ongetwijfeld opgevallen: het sneeuwt dinsdagochtend in de regio. Door de sneeuwval heeft de NS de dienstregeling aangepast.

Rotterdam The Hague Airport is tot zeker 13:00 uur dicht.

Ook de RET, Qbuzz en Connexxion hebben geen aanpassingen in de dienstregeling.

Sociale media stromen inmiddels vol met de mooiste plaatjes van de sneeuw in de regio.

Bron tekst: RTV Rijnmond.

Vandaag en Morgen
Vandaag is het bewolkt met enige tijd sneeuw. Er wordt een laagje sneeuw verwacht tussen 1 en 3 cm. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen weer droog. De temperatuur loopt langzaam op naar 1 graad in het oosten van de regio en 3 graden aan zee. Er staat een matige en aan zee eerst krachtige zuidenwind.

Vanavond en vannacht plaatselijk mist en lichte vorst waardoor het verraderlijk glad kan worden. Lokaal kan er nog een sneeuwbuitje vallen. De temperatuur zakt naar het vriespunt tot -2 graden en er staat weinig wind.

Morgen een rustige dag met veel bewolking, eerst ook plaatselijk mist en lokaal mogelijk een vlokje sneeuw. De zwakke wind komt uit het oosten en het wordt 's middags 2 graden.

Vooruitzichten
Donderdag en vrijdag blijft het droog met vooral op donderdag veel zon. Zaterdag passeert een storing met regen. Zondag volgen winterse buien. In de nacht en ochtend lichte vorst en in de middag lichte dooi. In het weekend gaat de temperatuur omhoog.

Weerspreuk van de dag
"Sneeuw die blijft liggen langs de grachten, ligt op andere te wachten".

Tot zover Weerman Ed Aldus op RTV Rijnmond op dinsdag 22 januari om 11.00 uur

Foto's: Ad van Herk.Deel dit bericht met je vrienden!