Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Ouderenbonden KBO en PCOB organiseren samen bijeenkomsten in Zwijndrechtse Waard'
17jan

De Ouderenbonden KBO en PCOB organiseren samen bijeenkomsten in Zwijndrechtse Waard

ZWIJNDRECHTSE WAARD - De Katholieke Bond voor Ouderen en de Protestants Christelijke Ouderbond, de KBO-PCOB is met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Zij maken zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. KBO-PCOB draagt bij aan een krachtige positie van senioren en maakt zich daar sterk voor, zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau.

Van, voor en door leden
KBO-PCOB is een vereniging van, voor en door leden.Ze hebben meer dan 800 lokale afdelingen in heel Nederland. Daar ontmoeten mensen elkaar, ondernemen ze activiteiten en behartigen ze lokaal de belangen van senioren. Duizenden vrijwilligers zetten zich in via KBO-PCOB: bijvoorbeeld als belastinginvuller, ouderenadviseur, veiligheidsadviseur of tabletcoach.

Leden krijgen tien keer per jaar het ledenmagazine en kunnen profiteren van veel voordelen, zoals kortingen op uitjes, boeken en cd's, een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief.

Samen sterk
KBO-PCOB is het samenwerkingsverband van de twee landelijke verenigingen Unie KBO en PCOB. Sinds 2017 hebben beide verenigingen hun krachten gebundeld en vormen zij op landelijk niveau de seniorenorganisatie KBO-PCOB.

Lokale afdelingen van KBO en PCOB zoeken elkaar ook steeds vaker op. Zij organiseren gezamenlijke activiteiten en trekken samen op in de lokale belangenbehartiging. Alhoewel ze landelijk één organisatie zijn, blijven de plaatselijke afdelingen gewoon hun werk doen.

Dus de bijeenkomsten in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht staan nog steeds onder leiding van de plaatselijke PCOB besturen. Voor u verandert er na de fusie dus nu niets.

Zie ook:
Proef met app om ouderen in de gaten te houden (di, 28 feb 2017)
Aandacht voor jongeren, ouderen en cultuur in Ambacht in 2009 (vr, 5 dec 2008)


Deel dit bericht met je vrienden!