dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Ambachtse deelnemers vrijwilligersprijzen bekend

24 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 15 februari 2019 reikt minister Hugo de Jonge de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ uit. De gemeente mag voor de categorie ‘lokale vrijwilligersorganisaties’ drie Ambachtse organisaties aandragen die iets bijzonders doen.

Op de website van de gemeente heeft u kunnen stemmen welke organisatie die prijs verdiend. De drie lokale organisaties met de meeste stemmen zijn: Ambachtse Bedrijven, Inner Circle Run en Hospice De Cirkel.

Waarom deze prijs?
De ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ zijn in het leven geroepen om lokale en landelijke vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje te zetten. Ze verdienen erkenning en waardering voor wat ze belangeloos doen voor een ander.

Stemronde
In Hendrik-Ido-Ambacht zijn er heel veel organisaties die met vrijwilligers werken en iets moois bijdragen aan onze samenleving. Het is voor de gemeente dan ook erg lastig om zomaar drie organisaties aan te wijzen die (extra) bijzonder zijn. Daarom hebben zij organisaties eerst gevraagd of zij willen meedoen aan de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’

Er waren zes organisaties die zich meldden: Ambachtse Bedrijven, Hospice De Cirkel, Inner Circle Run, Unie van Vrijwilligers, Yulius en De Zonnebloem. Vervolgens kon er op de website van de gemeente gestemd worden welke organisatie die prijs verdienen. U hebt massaal gestemd: bijna 800 keer. De top 3 bestaat dus uit Ambachtse Bedrijven (41%), Hospice De Cirkel (31%) en de Inner Circle Run (12%).

De gemeente meldt deze drie organisaties aan via de website www.vrijwilligersprijzen.nl, zodat ze kunnen meedingen om de prijs.

Lees meer over:

vrijwilligers prijs minister
Deel dit bericht met je vrienden!