zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Lydia Bolle

20 december 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud: iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

UVV-vrijwilliger aan het woord: Lydia Bolle

Vrijwilligerswerk is vooral iets voor 65-plussers en huisvrouwen, wordt vaak gedacht. Het is jammer dat dit beeld bestaat, want juist voor jongeren kan vrijwilligerswerk een belangrijke ervaring zijn. Jezelf inzetten voor anderen levert voldoening en waardering op, je leert er veel van én je ontmoet nieuwe mensen met vaak mooie verhalen.

Lydia Bolle is een van de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor de UVV. Naast een gezin met jonge kinderen, een betaalde baan en een druk sociaal leven. “Het is vooral een kwestie van goed plannen, dan lukt het wel om er tijd voor vrij te maken”, vertelt Lydia. Ze is onderdeel van het bestuur van de UVV en verzorgt allerlei communicatie-uitingen zoals advertenties en nieuwsbrieven, en helpt bij activiteiten als de Zomerparkdag. “Het kost me gemiddeld 4 à 5 uurtjes per week, dit werk kan ik tussen de bedrijven door doen. Onder schooltijd of in de avonduren. Ik vind het fijn om iets voor anderen te doen en wil mijn tijd graag nuttig besteden. Daarnaast is het ook gewoon leuk werk waar ik plezier in heb.”

Ook is Lydia actief betrokken bij het werven van nieuwe vrijwilligers. “Het is een kleine moeite om het boodschappenlijstje van een iemand anders mee te nemen als je toch naar de supermarkt gaat. En als je gewend bent om af en toe koffie te drinken met een vriendin, kan je dat ook gezellig in het restaurant van De Blije Borgh doen nadat je samen voor de bewoners koffie hebt ingeschonken. Of kom eens per maand samen met je kind naar de Blije Borgh om de spullen klaar te zetten voor de patat- en kroketpret. Verder is het ook mogelijk om je als vriendengroep voor een activiteit op te geven. Het is leuk om dit met elkaar op te pakken en hierdoor kan je de inzet spreiden, zodat je bijvoorbeeld maar eens in de zes weken aan de beurt bent.”

De UVV heeft dringend mensen nodig voor allerlei activiteiten, er is altijd iets te doen wat bij je past. Van sport en spel, een uurtje op pad met de duofiets tot het maken van een praatje. Veel tijd hoeft het niet te kosten, ook als je maar één keer per maand beschikbaar bent, is er een geschikte taak te vinden. Hoe fijn is het om iemand een groot plezier te doen, terwijl het voor jou waarschijnlijk maar een kleine moeite is?

Geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers? Kijk voor meer informatie over de activiteiten en de vacatures op de website www.uvv-hia.nl.

Tekst: Heleen Versprille / Tekstbureau Geregeld
Foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Lees meer over:

vrijwilliger uvv
Deel dit bericht met je vrienden!