zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Meer overstappers zorgverzekering in Hendrik Ido Ambacht

13 december 2018 (door Hans Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In Hendrik Ido Ambacht stapten in 6,2 procent van de inwoners in 2018 over naar een andere zorgverzekering. Dit zijn ongeveer 1.900 mensen. Dat blijkt uit cijfers van de Vektis zorgthermometer.

Het landelijke gemiddelde ligt tevens op 6,2 procent, ofwel ruim een miljoen Nederlanders. Ook in de andere Drechtsteden ligt het overstappercentage rond de 6 procent.

Aantal stijgt
Vergelijkingssite Zorgwijzer verwacht dat meer mensen dit jaar hun zorgverzekering gaan vergelijken en voor 2019 gaan overstappen. Ook in Hendrik Ido Ambacht. Uit een enquête van Zorgwijzer blijkt dat 1,25 miljoen Nederlanders gaan wisselen van zorgverzekeraar. Men heeft nog tot en met 31 december van het huidige jaar om dit te regelen. 

Volgens Zorgwijzer er goede redenen voor de stijging van het aantal overstappers. Allereerst stijgt de zorgpremie flink: bij sommige zorgverzekeraars met wel 10 euro per maand. Daarnaast zijn de prijsverschillen tussen verzekeringen groter dan ooit. Zo is het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering in 2019 ruim 400 euro op jaarbasis.

Een andere oorzaak is te vinden in het wegvallen van bepaalde collectieven. Zo wordt de samenwerking tussen Menzis en vakbond FNV eind dit jaar beëindigd. Hier zijn veel mensen verzekerd die in 2019 zelf een andere verzekering moeten zoeken.

Kritiek
De collectieve zorgverzekering kan de afgelopen weken overigens rekenen op veel kritiek. In een uitzending van het consumentenprogramma Radar werd verzekerden met een collectieve polis aangeraden om kritisch te kijken naar de huidige premie en dekking. Uit een enquête onder leden bleek zelfs dat collectief verzekerden gemiddeld 10 euro per maand meer betaalden dan individueel verzekerden.

Lees meer over:

zorgverzekering
Deel dit bericht met je vrienden!