dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Smullen tijdens Nederland Leest: 'Bibliotheek AanZet deze maand in het teken van Voeding'

1 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - In november is het weer tijd voor Nederland Leest. Het centrale thema dit jaar is ‘Voeding’. Niemand kan zonder voeding. Het geeft ons energie en houdt ons gezond. Daarom doet de Bibliotheek AanZet ook in 2018 mee aan Nederland Leest. In verschillende vestigingen in Dordrecht worden allerlei smakelijke activiteiten georganiseerd rondom het thema voeding. Kom je ook langs?

Onze activiteiten
- Zaterdag 10 november – Butler in de bibliotheek
Van 11.00 tot 15.00 uur loopt er een heuse bulter rond in de Stadsbibliotheek. De butler deelt een prachtig Nederland Leest geschenkboek uit. Dit boek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen. Nieuwsgierig? Dan zien we je graag op zaterdag 10 november in de Stadsbibliotheek.

- Woensdag 14 november – Ruilmarkt Koekenbakkers AH
Heb jij al je koekvormpjes van de Albert Heijn al bij elkaar? Op woensdag 14 november organiseert de Stadsbibliotheek een ruilmiddag. Mis jij nog een aantal letters of cijfers? Neem je dubbele mee en maak je alfabet compleet. De ruilmiddag is van 14.00 tot 16.00 uur in de Blauwe kamer.

- Woensdag 21 november – Koffie met Nico van Lent
Eten heeft altijd een grote rol gespeeld in ons dagelijks leven. Complete liefdesrelaties zijn tot stand gekomen door eten, maar soms ook verbroken. Kom van 10.30 tot 12.00 uur koffie drinken met Nico van Lent tijdens Koffie met… bij Bibliotheek Stadspolders.

- Donderdag 22 november – Aan tafel bij het Taalpunt
Wil jij beter Nederlands leren spreken? Of heb jij een buurvrouw die moeite heeft met de Nederlandse taal? Kom gezellig samen naar het Taalpunt bij Bibliotheek Crabbehof. Vanwege Nederland Leest kun op donderdag 22 november naast persoonlijk advies, ook genieten van lekkere hapjes van 14.00 – 16.00 uur.

- Vrijdag 23 november – Het Taalcafé Kookboek
Wat is jouw favoriete recept? Op vrijdag 23 november wordt het bijzondere Taalcafé Kookboek gepresenteerd. Een speciaal receptenboek, dat is ontwikkeld door alle Taalcafé bezoekers. Verbreed jouw culinaire horizon en bezoek deze smakelijke editie van het Taalcafé in de Blauwe kamer in de Stadsbibliotheek.

In het kort:
Wat: Zaterdag 10 november – Butler in de bibliotheek | Stadsbibliotheek
Woensdag 14 november – Ruilmarkt Koekenbakkers AH | Stadsbibliotheek  Woensdag 21 november – Koffie met Nico van Lent | Bibliotheek Stadspolders
Donderdag 22 november – Aan tafel bij het Taalpunt | Bibliotheek Crabbehof
Vrijdag 23 november – Het Taalcafé Kookboek | Stadbibliotheek

Toegang: gratis | Aanmelden niet nodig

Deel dit bericht met je vrienden!